Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 14:18

Erbakan Yaşar: "Şeffaf bir hizmet anlayışı olacak"

Yeniden Refah Partisi Serdivan Belediye Başkan Adayı Ebubekir Erbakan Yaşar, 31 Mart 2024 Yerel seçim çalışmaları kapsamında Serdivan için seçim sürecinin istişaresi ve Ramazan öncesi Meclis üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 11-03-2024 16:17
Erbakan Yaşar:

Yeniden Refah Partisi (YRP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Ebubekir Erbakan Yaşar, Sakarya basın mensupları ile Serdivan Opera Garden Restoran’da bir araya geldiği kahvaltılı olarak düzenlenen toplantıda, seçim çalışmalarını ve Serdivan için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan RP Serdivan Başkan Adayı Erbakan, hazırladıkları projeler ile adalet içersinde, refah ve huzur dolu bir Serdivan için yola çıktıklarını söyledi.

Projelerin tek tek yer aldığı broşürdeki hizmetlerin açılımını aktaran Serdivan Başkan adayı Erbakan, basın mensuplarının yönelttiği soruları da yanıtladı.

İşte projeler;

10.000 m2 alan içerisinde panayır, sergi alanı ve meydanı (Serdivan AVM ile Cadde54 arası),

İkameti Serdivan’da olan 1000 üniversite öğrencisine 6 ay boyunca “Refah Bursu” verilecek,

Sinema, tiyatro, resim atölyesi ve diğer sosyal etkinlikler için Gençlik merkezi kurulacak,

Öğrencilerimize özel 24 saat açık olacak kitap-kafe kurulacak,

İlçemiz öğrencilerinin taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak bilim, sanat ve kültür merkezi açılacak.

İmar ve şehircilik projeleri;

İlçemiz deprem bölgesinde yer aldığından 3 kattan yüksek binaların tek tek risk analizi yapılacak,

Olumsuz hava koşullarında ortaya çıkan altyapı eksiklerinin giderilmesi için acil eylem planı oluşturulacak,

Özellikle belli bölgelerde sıkışan trafik problemi için çözüm üretilecek,

Mavi Durak mevkiine ihtiyaçları karşılayacak Otopark yapılacak,

Şehrin manzarası için ideal nokta olan Serdivan tepe bölgesine Sosyal Tesis yapılacak,

Çalışan anneleri desteklemek amaçlı Anne-Çocuk evi kurulacak,

Kreş faaliyeti yürütülecek,

Serdivanda eksikliği hissedilen halka açık kapalı havuz tesisi kurulacak,

Çalışmayan kadınlara özel, sosyalleşmeyi amaçlayan sanat atölyesi kurulacak,

Piknik faaliyetleri için mesire alanı arttırılacak,

Çocuk oyun ve çocuk sinema-tiyatro kompleksi kurulacak,

Belediyeye ait, bahçesi bulunan açık hava düğün salonu kurulacak,

Belediye sitesi üzerinden bir kariyer merkezi kurulup, iş arayanlar ile iş verenleri buluşturacağız,

Topraksız ve akıllı tarım alanları yapılması için çalışmalar yürütülecek,

Serdivan Et Kombinası Projesi faaliyete geçirilecek,

Tüm vatandaşların ve ihtiyaç sahiplerinin birlikte temel gıda alışverişini yapabileceği bir marketin hayata geçirilmesi sağlanacak,

Yemek ve Cafe olarak uygun fiyatlarla hizmet sunacak Restoran açılacak.

Turizm projeleri

Millet bahçesi ile uyumlu Lunapark projesi,

Afetten korunma merkezi yapılacak,

Beşköprü – Esentepe arası Gölpark rekreasyon alanı,

Serdivan – Kırantepe Teleferik Projesi,

Mahalle konağı, kütüphane, kitap-kafe ve hanımlara özel hanım konağı yapılacak.

"Şeffaf olacağız"

Hesap verilebilirliğin, harcamaların nerelere yapıldığının açıklanacağı bir hizmet anlayışı olacak,

Her ay farklı mahallelerde halk buluşması yapılacak,

Her ay farklı mahallelerde esnaf buluşması yapılacak,

Belediyedeki her kapı her zaman vatandaşımıza açık olacak.

Yeniden Refah Serdivan Belediye Başkan Adayı Ebubekir Erbakan Yaşar, ayrıca gündemde yer alan; Serdivan bölgesinde kendi partileri ile birlikte diğer partilerin de pankartları, bayrakları ve broşürlerinin toplanma kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Okumadan imzalamışlar"

Serdivan İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar sonucunda tartışmalar sürerken YRP Serdivan Belediye Başkan Adayı Ebubekir Erbakan Yaşar, Serdivan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın aldığı karara, parti yetkililerinin okumadan imza attığını açıkladı.

Başkan adayı Yaşar, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu’nun değil Serdivan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın aldığını ve YRP adayının da kararda imzasının bulunduğunu belirterek, ‘298 sayılı kanunun 60. Maddesine aykırı olarak asılan afiş, pankart ve bayrakların toplanması kararı alındığını’ söyledi. Yaşar daha önceki paylaşımında, AK Parti Seçim İşleri Başkanını ve Yüksek Seçim Kurulu’nu hedef alarak Serdivan Belediyesi personellerinin Cumhur İttifakı içerisinde olmayan partilerin pankartlarının toplandığını belirtmişti.

Yaşar, gündemdeki olayların ardından basınla buluştuğu bu toplantıda, kamuoyunda süren tartışmalara açıklık getirerek Serdivan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın aldığı karara parti yetkililerinin okumadan imza attığını açıkladı.

Alınan kararın acil olması nedeniyle imza yetkisi olan parti yetkilisinin hangi karara imza atacağını bilmemesinin hata olduğunu belirten Yaşar, “Bayraklarımızın toplama kararının ardından hassas olan bir nokta var, imzayı atan Hakan Çokol’a Seçim Kurulu’ndaki yetkililer şunu söylüyor; ‘Hakan bey bütün herkes imzasını attı, sizin de acil imza atmanız lazım eğer imzayı atmazsanız seçime giremiyorsunuz diyorlar.’ İmzalanan şey sadece Serdivan bölgesinde bayrak ve afişlerin toplanmasıyla ilgili” dedi.

"Bilseydik imza atmazdık"

Diğer muhalif partilerin de alınan kararı okumadığının anlaşıldığını söyleyen Yaşar, “ İyi Parti ile görüştük. Bizlere İyi partili yetkililerde hızlı bir şekilde gittik ve neye imza atacağımızı okumadık, sormadık imza attık dedi. Bizdekilerde de şu hata var sadece okumadan imza atıyorlar. Bayrak ve afişler toplanacaktır kararını bilseydik biz kendi adımıza imza atmazdık. İnanıyorum ki CHP’de İyi Parti’de imza atmazdı” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Erbakan Yaşar, “Serdivan Belediyesi personelleri, astığımız pankartları maalesef söküyorlar. AK Parti Seçim İşleri Başkanı’nın Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dilekçeyle Serdivan bölgesinde bayrak toplama kararı aldı” dedi.

Ne olmuştu?

Bazı iddialar üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yeniden Refah Partisi Serdivan Belediye Başkan Adayı Ebubekir Erbakan Yaşar, “Serdivan Belediyesi’nin personelleri bizlerin pankartlarını maalesef üzülerek söylüyorum ki şu anda topluyorlar. AK Parti seçim işleri başkanının, Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dilekçe ile Serdivan bölgesinde bulunan partimizin bayrakları ve pankartlarımız toplanma kararı alındı. Bir sene önceki seçimlerde Cumhur İttifakı ile ittifak yaptığımızda aynı bölgede pankart astık ve hiçbir sorun yaşamamıştık. Şimdi ise ittifaka girmediğimiz için AK Parti’nin Serdivan bölgesinde sadece bizim değil diğer partilerinde pankartları, bayrakları ve broşürleri toplanma kararı alındı. Milletimiz bu duruma tepkisini gösterecektir cevabı sandıkta verecektir” İfadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu da bir açıklama yaparak konunun İlçe Seçim Kurulu tarafından tüm partilere bildirildiğini ve Yeniden Refah Partisi’nin de bu kararda imzası olduğunu belirterek “Belediye Başkan Adayının okuduğunu anlamasını beklerdim” şeklinde beyanat vermişti.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR