Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:04

Erdoğan: “Kutsallarımızı sömürdüğünüz yetmedi mi”

DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan ve Akyazı Belediye Başkan Adayı Ahmet Üzmen, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2024 11:15
Erdoğan: “Kutsallarımızı sömürdüğünüz yetmedi mi”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan ve Akyazı Belediye Başkan Adayı Ahmet Üzmen seçim çalışmalarına devam ediyor. Akyazı’da STK’lar, esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan şunları söyledi;

KUTSALLARIMIZI SÖMÜRDÜĞÜNÜZ YETMEDİ Mİ?

AK Parti sıkıştığı her dönemde milli ve manevi değerleri siyasete malzeme edip vicdanları sömürmeyi alışkanlık, hatta parti politikası haline getirdi. İnsanlarımızın maneviyata düşkünlüğünü ve çoğu zaman yaşamsal ihtiyaçlardan önde tuttuğunu bildikleri için dara düştükleri her dönemde bu değerlere sığınıyorlar ve yaptıklarını unutturmaya çalışıyorlar. Ülke olarak yaşadığımız süreçte insanlarımıza çektirdikleri eziyetin ve bunun yerel seçimlerde mutlaka bir karşılığı olacağının farkındalar. İnsanlarımız, kendileri yokluk ve sefalet içinde yaşarken ülkeyi ve şehirlerimizi yönetenlerin saltanatlarından taviz vermediklerini, memleket ne yaşarsa yaşasın kayırmacılık, yolsuzluk, adaletsizlik, hukuksuzluk gibi gelenek haline getirdikleri tutum ve davranışlardan asla vaz geçmediklerini görüyor. Ve bunun hesabını sandıkta mutlaka soracak. AK Parti de bunu biliyor. O nedenle şimdi buldukları yeni icat belediye başkan adaylarına yemin ettirmek.

YEMİNDEN ÖNCE TÖVBE EDİN

Siyaset uğruna inanç değerlerimizi yerli yersiz kullanarak içini boşaltmakta mahir olan AK Parti başkan adaylarına ve belediye başkanlarına yemin ettirerek sözde millete güvence veriyorlar. Meclis kürsüsünden ettikleri yemine sadık kalmışlar ve gereğini yapmışlar gibi şimdi de belediye başkanlarına yemin ettiriyorlar. Oysa eğer inancınızda samimi iseniz, yemin metninizde yer alan birçok hususun İslam inancına göre kamil bir imanın gereği olduğunu bilir ve yemine ihtiyaç

duymazsınız. Dürüst olmak, adil olmak, beytümala sahip çıkmak, hakkı ve hukuku gözetmek İslam’ın her inanç sahibine yüklediği mükellefiyettir ve yemine bağlı değildir. Yani yemin etmeseniz de bunları uygulamakla mükellefsiniz zaten. Ayrıca bugün ettiğiniz ya da edeceğiniz yeminler, bugüne kadar yaptıklarınızın vebalini ortadan kaldırmaz. Sizin yeminden önce tövbe etmeniz gerekir. Bu millet safiyane olarak belki yine yemininize itibar eder ancak Allah’ı kandıramazsınız. Zira bugüne kadar yaptıklarınızı siz gizleseniz de, bizi konuşturmasanız da Allah biliyor.

BİZİM İMANIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

DEVA Partisi olarak bizler adaylık müracaatımızı yaparken kendi partimize dürüst, ahlaklı, erdemli bir yönetim sergileyeceğimize dair taahhütname verdik. Bunu bugüne kadar bizden başka yapan bir parti de yok. Ancak bizim verdiğimiz taahhütname partimizin bu değerler sistemine dayanan genel siyaset anlayışına uyacağımız yönünde bir taahhüttür. Bizim imanımızdan şüphemiz yok. Dolayısıyla milletimize ne yapacağımızdan önce nasıl bir anlayışla yöneteceğimizi anlatıyoruz. Dürüstlük, adalet, hakkaniyet, hukuk, eşitlik, hesap verebilir olmak bir erdem değil, herkes için bir vecibedir. Bizim anlayışımız budur” dedi.

Maneviyat tacirlerine son sözüm odur ki, siz önce ettiğiniz yeminlerin kefaretini bir ödeyin de edeceğiniz yeminlere sonra bakarız. “dedi.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR