Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:42

Murat Durak, 18 Mart Zaferini Çanakkale'den kutladı

DEVA Partisi Serdivan belediye başkan adayı Murat Durak 18 Mart Çanakkale zaferini Çanakkale’den yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2024 15:50
Murat Durak, 18 Mart Zaferini Çanakkale'den kutladı

Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren çeşitli kahramanlıklar sahne olan Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümünde deva Partisi Serdivan belediye başkanı Murat Durak Çanakkale’den 57. Piyade Alayı Şehitliğinden yayınladığı bir mesaj ile 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünü kutladı.

Seyit Onbaşı’nın tek başına kaldırdığı 260 kilogramlık top mermisinin, İngiliz Oceans gemisine isabet ettirerek batırmasından sonra, Çanakkale boğazın tıkanması üzerine düşman birlikleri karadan çıkarma yapmak üzere Cenk Bayırına yönelmiş, Türk Ordusunun beklemediği bu durumda 3000 kişilik 57. Piyade alayının bir tabur askeri buraya yönlendirilerek, kendisinden sayıca 8 kat fazla olan düşman ordularının çıkarma girişimine karşı durmuş ve başarılı olunmuştur. Kahramanlığıyla Dünya tarihine geçen 57. Piyade Alayının hemen hemen tüm askeri burada şehit olmuştur. Aziz şehitlerimizin, Canlarını feda ettikleri bu güzel topraklar da, bana düşen onlardan bize miras kalan vatan toprağına sahip çıkarken, Serdivan’a hizmet etmektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı minnet ile anarken 18 Mart Çanakkale zaferini kutluyorum “ dedi.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR