Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:37

Murat Durak: "Kimse vatandaşı dinlemiyor"

Deva Partisi Serdivan belediye başkan adayı Murat Durak, tüm belediye başkan adaylarının birbirleriyle proje açıklama konusunda yarıştığını, kalabalık gördüklerinde bu projeleri anlatmaya çalıştıklarını, ama kimsenin vatandaşa kulak verip vatandaşı dinlemediğini, vatandaşın gerçek gündeminin geçim derdi olduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2024 18:33
Murat Durak:

Bu projelerin onlarda karşılık bulmadığını, kendisinin göreve gelmesi durumunda Avrupa’da başarılı olan örnek belediyecilik sistemlerinin olduğunu, ihtiyaç sahibi vatandaşa kira yardımı, fatura yardımı, öğrencilere destek konusunda çalışmalar yapacağını belirten Murat Durak şu ifadeleri kullandı;

"Adaylar müteahhitlik konusunda yarışıyorlar"

Tüm adaylar rakibinden farklı ne söyleyebilirim? Farklı nasıl bir proje yapabilirim? edasıyla bir çok proje üretip vatandaşın beğenisine sunuyorlar. Ak Parti Serdivan belediye başkan adayı Osman Çelik, seçilirse yapacağı 30 projeden bahsediyor! Yapılacak bu 30 proje bütçesinin milyon dolarlar olduğunu, geçim derdi çeken vatandaşın bu projelerle ilgilenmediğini belirtti.

"Kıran Tepe'de bungalovun ne işi var?"

Ak partili belediyelerin özellikle yeşil alan gördüklerinde kabaran beton dökme, tabiatın doğal özelliğini bozma isteğini bir türlü anlamadığını ifade eden Murat Durak ; Osman Çelik’in KIRANTEPE’de yapmayı planladığı ‘’Bungalovları’’ sert dille eleştirdi ve şehrin çeşitli yerlerinde konaklama hizmeti veren otellerin boş olduğunu, burada yapılacak bungalovların Serdivan halkının ne işine yarayacağını sordu.

"Daha önce vaat edilen 31 proje nerede?"

2019 yerel seçimlerinde vaat edilen 38 projenin 31 projesinin nerede olduğunu sormasına rağmen herhangi bir cevap alamadığını ve bunun üzerine hala 30 yeni proje yapacağız söylemlerinde bulunan Ak Parti Serdivan belediye başkan adayı Osman Çelik’e siz önce yapmadığınız 31 projenin hesabını verin bol keseden ahkam kesmek kolay dedi.

"30 proje bütçesini vatandaşa destek olarak kullanacağım"

Madem belediyenin 30 proje yapacak kadar milyon dolarlık bütçesi varsa, ben bu bütçeyi vatandaşa destek olarak kullanacağım, ev hanımlarına mutfak ihtiyaçlarını karşılayacağım. Bakın askeri ücretle ve biraz üzerinde maaşla çalışan babalar, evlerinin ihtiyaçlarını karşılayamazken, kendisinden talep edilen ihtiyaçlara karşı çocuğuna ve eşine karşı boynu bükük kalıp mahcup oluyorlar, bırakın sofrasına et koymayı , bu insanlar faturaların ödemekte zorlanıyor. Vatandaş artık yeni beton projeler istemiyor, kimse de Vatandaşı dinlemiyor! hep seçime kalan bu kısa süre içerisinde kendilerini ifade etmeye, yapacakları projelerin daha iyi olduğuna Vatandaşı ikna etmeye çalışıyorlar.

Ben destek vereceğim

Faiz politikasının politikasının arttırıldığını, alışveriş taksitlerinin kısıtlanacağını, hükümetin genel kemer kısma politikasına gittiğini ve seçimden sonra önümüzdeki günlerin ekonomik açıdan daha kötü olacağını belirten Murat Durak, ben bu Osman Çelik’in açıkladığı 30 projeyle yapılacak milyon dolarlık bütçeyi, madem paramız var vatandaşım geçimine katkı sağlayacak destekler vererek kullanmayı vaat ediyorum dedi.

Kaldırım söküp yerine yeniden kaldırım yapmayacağım

Mevcut iktidar partisi belediye başkanlarının sürekli kaldırımları söküp yerine yeniden yeni kaldırımlar yaptıklarını, bunun en son örneğinin Adatıp Hastanesi civarında bulunan Eski Kazımpaşa caddesinde kaldırımların söküldüğü, yeniden seçime yaklaşırken yapılmaya çalıştığını belirtti ve de bu paraya yazık değil mi ? Ben vatandaşın belediye başkanı olacak kaldırım söküp yeniden yerine kaldırım yapmayacağım vatandaşın parasını boşa harcamayacağım dedi.

 

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR