Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:43

Saadet Partili Vekiller Gazze İçin Yola Çıktı

Saadet Partisi grubu milletvekillerinden oluşan heyet Gazze'ye destek için yola çıktı. Milletvekilleri Mısır'a giderken insani yardım çalışmalarını destekleyecek ve yerinde inceleyecek.

SİYASET
Giriş Tarihi : 03-11-2023 10:00
Saadet Partili Vekiller Gazze İçin Yola Çıktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Gelecek ve Saadet Partileri'nin TBMM Grubu'ndan oluşan milletvekili heyeti Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır'a gitti. Filistin meselesini meclistede her fırsatta gündem de tutan Gelecek ve Saadet Grubunun Gazze ziyareti hamlesi dikkat çekti.

Sabah saatlerinde Mısır'a gidecek olan Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda partililer tarafından uğurladı. Sakarya’dan da bazı partililer vekilleri uğurlamak için havalimanındaydı.

 

Gazze'ye giden heyet adına bir konuşma yapan Ankara Milletvekili Mesut Doğan 25 gündür Gazze'ye bomba yağdığını 9 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

 

ASLINDA TÜM İSLAM ALEMİ BOMBALANIYOR

 

Doğan, "Saldırılarda 3 bin 760 çocuk hayatını kaybetti. Bu vahşet bir taraftan yaşanırken İsrail, tetikçi olarak kullandığı isimler üzerinde farklı algılarda oluşturuyor. İsrail diye bir devlet yok ki, İsrail diye işgalci terör devleti var. Oranın sahibi Filistinliler ve bu halk top yekün ülkelerini savunuyor. Bombalanan sadece Filistin değil aslında tüm İslam alemi bombalanıyor. Aslında tüm Müslümanların onuru bombalanıyor. Biz Gelecek-Saadet TBMM grubunun oluşturduğu bir heyet olarak buradan Mısır'a oradan da Gazze hattına geçmeye çalışacağız. Gazze için farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

 

AKILLARA ERDOĞAN’IN GAZZE ZİYARETİ SÖZÜ GELDİ

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce iki kez ertelemek zorunda kaldığı Gazze ziyaretini en son 2013 yılında tekara gündeme getirmişti. Mavi Marmara gemisine İsrail’li askerlerin saldırısı sonrasında ilişkiler kopmuş fakat son yıllarda tekrar iki ülke arasında barış tesisi edilmişti. Son dönemde de Gazze için bir bir ziyaret gerçekleşmedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR