Değişmeyen Gündemimiz Gazze

AGD Sakarya Şubesi Başkanı Celal Aydın, 7 Ekim'den bu yana devam eden Siyonist işgalin Gazze'deki soykırımının unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, gündemi belirleme konusundaki çabalarını sürdürdü. Aydın, şu ifadelerle devam etti:

KÜLTÜR - SANAT - 26-02-2024 20:36

Değişmeyen Gündemimiz Gazze

Zorunlu olarak ortaya çıkan farklı gündemler, yerel seçimler ve diğer olaylar bizi dağıtsa da Gazze ve Kudüs'ün acil durumu gündemimizin en üst sırasında olmalıdır. Siyonist işgal şebekesi, Gazze’de ve Filistin’in diğer bölgelerinde bu vahşeti tüm hızıyla devam ettirmektedir. Sergilenen vahşet tablosu, katliam ve soykırım uygulaması neredeyse canlı yayınlarla tüm dünyanın, hepimizin gözü önünde icra edilmektedir.

Gazze'de yaşanan insanlık dramı, sadece bir bölgesel sorun değil, tüm dünyanın ortak sorunudur. Toplum olarak, bu acı gerçeği görmezden gelmemeli ve elimizden geldiğince Filistin halkına destek olmalıyız. Gazze'nin insansızlaştırılması ve kalıcı bir Siyonist işgalin hedeflenmesi, uluslararası toplumun birlik olma ve bu zulme karşı durma zamanı olduğunu gösteriyor.

 

Gazze'deki bu acil durumu gündemimizden düşürmemeli ve sürekli olarak üzerine konuşmalıyız. Filistinli kardeşlerimize destek olmak, duyarlılığımızı her platformda sergilemek, yerel seçimlerden diğer gelişmelere kadar her alanda Gazze'yi hatırlamak, asli sorumluluklarımız arasında olmalıdır. Unutmayalım ki, sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır.

Bu süreçte, her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi büyük bir önem taşımaktadır. Her birimiz, sosyal medya platformlarından, yerel topluluklara kadar çeşitli alanlarda bu insanlık dışı durumu gündeme getirmeli ve farkındalık yaratmalıyız.

 

Ayrıca, siyasi liderlerden, sivil toplum örgütlerine kadar tüm aktörlerin yerel seçimlerden uluslararası diplomasiye kadar her düzeydeki karar alıcıların, bu durumu ön planda tutarak gerekli adımları atmaları gerekmektedir.

 

Unutulmamalıdır ki, bireylerin gösterdiği tepkilerin bir adım ötesine geçerek, Siyonist işgal rejimine karşı etkili bir yaptırım olarak boykot çağrısına kulak vererek işgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren veya Siyonist işgal rejimine destek sağlayan şirketleri boykot etmeliyiz.

 

Bu, kişisel tüketim alışkanlıklarını gözden geçirme ve adil ticareti destekleme fırsatını da beraberinde getirir. Boykot, sadece bir protesto yöntemi değil, aynı zamanda toplu bir çaba ile dünya genelinde değişim yaratma potansiyeline sahip güçlü bir araçtır.

 

Biz bu süreçte AGD olarak, Gazze'nin ve Kudüs'ün durumunu sürekli gündemimizde tutarak, bu meseleye karşı duyarlılığımızı ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.

 

Bu kapsamda Sakarya’da 6 ilçemizde Şehitler Gecesi Programıyla bir araya geliyoruz.

 

 

Program, Taraklı ve Adapazarı ilçelerinde gerçekleştirilmiş olup, Serdivan, Geyve, Arifiye ve Ferizli ilçelerini de kapsayacak bir etkinlik dizisi şeklinde planlandı.

 

· Taraklı: 10 Şubat Cumartesi 20.15 – Kardeşler Düğün Salonu

· Adapazarı: 22 Şubat Perşembe 19.54 – Orhangazi Kültür Merkezi

· Serdivan: 7 Mart Perşembe 20.00 – Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi

· Geyve: 6 Şubat Çarşamba 21.45 – Geyve Kapalı Spor Salonu

· Arifiye: 2 Mart Cumartesi 20.00 – Arifiye Kültür Merkezi

· Ferizli: 5 Mart Salı 20.00 – TİS Halit Narin İlkokulu

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fısıltı Haberleri Köşe Yazarı Kerim Çatalbaş ailesine süpriz doğum günü, Kerim Çatalbaş 56, Hacer Çatalbaş 53 Yaşına girdi..

Fısıltı Haberleri Köşe Yazarı Kerim Çatalbaş ailesine süpriz doğum günü, Kerim Çatalbaş 56, Hacer Çatalbaş 53 Yaşına girdi..

03-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT

34. GELENEKSEL GÖYNÜK AKŞEMSEDDİN HZ. 2024 YILI ANMA GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

34. GELENEKSEL GÖYNÜK AKŞEMSEDDİN HZ. 2024 YILI ANMA GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

03-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT