https://www.fisiltihaberleri.com/files/uploads/user/4361c8e1e16420a12979e7acaeae4add-59ed07ca9a4a54753d99.jpg
Savaş YILMAZ ( YAZAR )

Devletler Öldürmeyi İyi Bilir

08-11-2023 13:01

Devletler Öldürmeyi İyi Bilir

 

Hiçkimse masum değildir bu dünyada, gücü eline alınca İsrail olur bazen, gücü olmayınca da Filistin.Her devletin içinde bir zalimlik vardır, kendi zulmüne ses etmeyenler ise başka zulümlere ağlar genellikle. Bu devletlerde yaşayan halkın fikirleri de genellikle devletlerinin düşüncesini taşır. Yani anlayacağınız, kendi kusurlarına gece olanlar, başkalarının kusurlarına gündüz olur çünkü menfaat ve dünyadaki kirli emeller vardır.

Bir toplum yok olurken gözümüzün önünde, utangaç ve çekingen ses edenler var ortalıkta ama bu yangını durduracak bir güçleri olmadığı için fazlaca da abartmazlar. Hiçbir toplum kendine kötü demez, hiçbir ülke ben güçsüzleri eziyorum demez ve içinde yaşayan insanların bireysel düşüncesi de çoğunluklaböyledir. Amerika'ya sorulsa şayet, dünyaya adaleti biz götürüyoruz derler, Rusya'da aynı şekil(!) Aynı şekilde doğulu ve batılı komşularımız da aynı şeyleri söyleyeceklerdir. Haliyle bizim ülkemiz ve insanımız da bunu söyler.

Hiçbir devlet birbirinden daha temiz değildir, devletlerin asıl amacı gücü eline alınca, diğer toplumları boyunduruğu altına almak, topraklarını ve zenginliklerini ele geçirmektir. Örneğin; Almanya'da kıyıma uğrayan Yahudiler, şu an başka yerde kıyım yapıyorlar! İşte buradaki en can alıcı yer ise güç yokken katledilenler, gücü eline alınca katlediyor, ne kadar çarpık bir durum öyle değil mi? Halbuki zulüm görenin daha merhametli olması gerekiyor ama tam tersi oluyor. Dünyanın düzeni maalesef bu şekilde işliyor ve kimin silahı çoksa, onun sözü geçiyor.

Bir de kof kabadayılık yapan insanlar vardır, vururuz, kırarız, yok ederiz diyenler! Gidin yardım edin denilse, hemen bir bahane üretecek insanlar topluluğu türedi çünkü yangın uzak olunca ve ateş evimizden olmayınca artistlik yapmak ve Malkoçoğlu olmak kolay. Şu anda Müslüman milletin yoğunluk olduğu ülkelerde durum budur, yani kof kabadayılık. Elli tane Müslüman diyebileceğimiz ülke var ama hepsinde boş söz var ve icraat yok. Madem bir şey yapmayacak bu Müslüman ülkeler, neden sadece konuşuyor ve kısık ses çıkarıyorlar peki, tek bir açıklaması var aslında, o da millet bizi alışverişte görsün ve toplumlarının gazını almak. Konuşmadık olmasın, sustuk denilmesin diye bağıranlar, çağırmalar ve İran gibi her gün tehdit etmeler var.

Görünen o ki Gazze'nin belli bölümü veya tamamına yakını boşaltılacak ve İsrail orayı insansız hale getirecek. Buna karşı çıkacak bir ülke ve oluşum yok, bakmayın Filistin'in yanında durup efelenenlere. Gücün kadar ses çıkarırsın, güçsüzlüğün kadar susarsın.“Yurtta sulh, cihanda sulh” güzel bir söz ve keşke böyle olabilse ama uygulama kısmına gelirsek, bu sözün pek gerçekçi ve doğru olmadığı anlaşılıyor çünkü hümanist bir dünyada yaşamıyoruz ve coğrafyamız buna uygun değil.

Din, renk, ırk fark etmeksizin her ülkenin bir İsrail yanı ve bir de Filistin yanı vardır. Gücü eline alınca veya kendinden güçsüz birine İsrail olur, güçsüz kalınca da Filistin'e dönüşür. Dünya üzerinde gerçek adaleti getirenler vardır ama bu da bir elin parmağını geçmez çünkü kimse bir Selahaddin Eyyubi değil. Bunun için kof kabadayılığı ve caz okumayı bırakıp, ülke olarak güçlenmek lazım. Bunu bilimle, teknolojiyle yaparsın.

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla