https://www.fisiltihaberleri.com/files/uploads/user/0ed99ce72338ab2c7853536dd17b8e5d-d867e6a6662297dbd8b6.jpg
Hayrettin BULUT ( YAZAR )

GÜN GELE  HARMAN OLA

28-12-2023 19:08

GÜN GELE 
HARMAN OLA

Zaman aktı su misali

Merhaba sevgili okurlarım. 

Malumunuz dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de bu ay sonu itibariyle ocağın birinde yeni bir yıla girmiş bulunacağız. 

Hani bir atasözü var, diyor ki !

"Eski yar şöyle dursun
 Can kurban yengi yara"

Yani buradan şunu anlamak gerekiyor ki, yeninin bize neler getireceği ,eskinin bizden neler aldığını ve neler kaybettiğimizi bilmek gerekiyor. 

2023 yılı ulusumuz ve ailemiz  ve bizim açımızdan iyi gitmediğini biliyorum, ve  sosyal ,siyasal, ekonomi ,kültürel hiçbir konuda bize bir kazanım sağlamadığını düşünmüyorum ve nitekim kaybettiklerimiz de cabası. 

Ama maalesef ki Umut fakirin ekmeği. 

"Haydi bir ucundan da sen kopar ye demiş"

Şimdi biz de umut ederek yaşamayı yeyliyoruz .

Aslında umut etmekten ziyade biraz da akıl ve mantıkla hareket etmek gerekir. Öyle düşünüyorum ve öyle düşünenlerden birisiyim. 

Akıl mantık ve öngörülü ,düşünmek yine bir atasözü var diyor ki ,

"gelen gideni aratır"

Bak, bak  iyi dinle gelen gideni aratır yani 2024'ünde bize çok faydalı olacağını çok güzel şeyler getireceğini düşünemiyor ve düşünmeyenlerden birisiyim .

Çünkü yeni yıl yeni zam demek tüm temel tüketim ihtiyaç mallarına zam demek kira elektrik su gaz telefon zam demek ulaşım zam demek bunun bize fayda getireceğini sanmıyorum .

Ama dikkat etki  nedense pırlanta da, zümrüt te, yakut ta vergi yok , 

Nedense? 

Sebebi belli değilmi? 

Bizim seçip meclise gönderdigi mız beylerin hepsinin eşi takıyor, ve ticaretini yapıyor. 

Yanı! 

"Bize verir telkini kendi yutar salkımı"

"Yutun beyler yutun aksırana, tıksırana kadar yutun. "

Ama garıbanın kullandıgı tüm yaşamsal gıda da her türlü vergi var. 

Bu hakmıdır, adaletmidir.? 

Bizlere herdaim şükretmeyi tavsiye eden beyleri bindiği arabaya bakın,sofrasına bakın. 

Kefenın cebi yok. 

Unutmayın beyler 
ama tabii geçen gün ömürden geçiyor, yani mutlak yaşamamız gerekiyor.

Bir zaman dilimi günümüzden gün alıyor yaşımızdan yıl alıyor. Bir ömür böyle ah ile vah İle gelip geçiyor .

Hani derler ya , 

"Malda yalan mülk de   yalan haydi gel biraz da sen oyalan"

Diyor büyüklerimiz bunda aslında şunu anlamak lazım güzel ahlaklı ,erdemli olumlu ılımlı sevecen olmalı insan. 

Çünkü dünyada Garantisi olmayan tek varlık insandır şöyle ki öleceği zaman belli değil e belli olmayan bir zamanda ne olman gerekiyor olumlu  verimkar ve daha dürüst .

Biraz dilek temenni edelim
Dünyada savaşların bittiği gözyaşının durduğu , varlık içinde yokluk yaşanmadıgı bir dünyada yaşamak umuduyla.Benim en büyük dileğim en büyük temennimdir. 

2024 ulusumuza milletimize hanemize ve kendimize daha güzel günler daha yaşanacak günler bol kazançlar iyi günler getirmesini temenni ederim .
Amma velakin bu temennimin boşa çıkacağını düşünüyorum çünkü yine bir atasözü der ki. 

"Görünen köy kılavuz istemez "

Yani köy karşıdaysa nasıl nasıl gideceksin Oraya Şimdi de Geçtiğimiz günlerde üst üste gelen zamlar yaşamımızı etkileyen Tüm ürünler A'dan Z'ye yani günlük zamlar geliyorsa Bizim açımızdan hiç iyi bir yıl olacağını düşünemiyorum ve düşünmeyenlerden  biriyim yine de güzel bir temenni ile bağlamak istiyorum.

"zaman ola hayrola"

Yeni yılın ulusumuza hayırlı olması dilerim insanların yüreğindeki umutlarının beynindeki düşüncelerinin gerçekleşmesini temenni ederim.

Zaman kıymetli bir hazinedir. 

Bak  iyi kullanmaya gidince bir daha geri gelmiyor. 

Güle, güle 2023
Hoşgeldin 2024

Herşey dilediğiniz, gibi olsun. 

Şeker tadında bir yıl diliyorum. 

Hayrettin Bulut

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI 1  MAYIS   1Mayıs nekadar işçi bayramı olarak anılsada, tarihteki yerini KANLI 1 MAYIS olarak almaktadır.  EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!  SANATKAR İNSAN  ROMEN LER SEVGİYLE BAK  HOŞGÖRÜLÜ OL  HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK Hep kazanmak olmaz, insan bazen kazanır, bazen kaybeder. BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!