Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MAYIS Pazar 19:17

SEÇTİĞIMİZ HAYATI YAŞAMAK  NEREDEN NEREYE

Mustafa Murat KARAHAN (Siyaset ve Gündem Yazarı)
Mustafa Murat KARAHAN (Siyaset ve Gündem Yazarı)
Giriş Tarihi : 02-11-2023 10:36

SEÇTİĞIMİZ HAYATI YAŞAMAK 
NEREDEN NEREYE


Hayat ne garip değilmi.? Bizi hep bir yerlerden alıp bir yerlere götürüyor.Doğduk-büyüdük derken hayatın bitme noktasına gelme stresini yaşayanlar var .Demek ki hayat bizleri bir yerlerden alıp bir yerlere taşıyor.Başlangıç ve bitiş adeta bir kader.İstediklerimiz olursa kader,olmazsa keder.Gülmek gülümsemek yada  hayıflanmak birer gerçek...

Sessizliğin ,sinmişliğin ve baskılanmış hayatların bıraktığı izleri silmek öyle kolay olmuyor.Temkinlilik hayatın vazgeçilmezi olmuş.Hayat işte nereden alıp nerelere getiriyor insanı.Küçük bir hesaplaşma sanki.Gözünüzü açtınız ve kapattınız.Hayat bu kadar kısa.Yaşanmışlar ve yaşattıklarınız sizden geriye kalan tek nefes.....
Hayatımızı belli belirsiz yaşadığımızı sanıp,zamana yenildiğimizi yada teslim olduğumuzu düşünür ve söyleniriz.Halbuki seçtiğimiz hayatı yaşarız hepimiz.Farkında olmadan ve tercihin kendimize ait olduğunu hissetmeden.
Ben derim ki; gelin bu hayatın yaşanırlılığını ve zevk alınır yanlarını daha çok kullanalım.Hayatı paylaştığımız insanları daha mutlu edecek şeylere kafa yoralım.BÜYÜKLER DAHA İYİ BİLİR yerine BİRLIKTE DAHA İYİ ŞEYLER YAPABILIRİZ duygusunu  hayatımıza katalım.Hemde geç kalmadan.


Hayat bizler için daha yaşanılır ve daha keyif alıcı bir hal alacaktır.Sırf kendi heyecanlarımızı ve gerçekleştiremediğimiz  beklentilerimiz için  çocuklarımızı yormaktan bir an olsun vazgeçelim ve onların geleceğinde söz sahibi  olmak yerine ONLARIN GELECEĞİNDE DEĞER VERDİKLERİNDEN OLMAK için uğraş verelim.Göreceksiniz bu herkes için en güzel sonuçları doğuracak.
Saygılarımla

YORUMLAR