Fısıltı HABERLERİ
HV
02 MAYIS Perşembe 11:20

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SAKARYA İLE TARAKLI İLÇESİNDE DE KUTLANDI

Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törende

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:52   Güncelleme : 20-09-2023 23:17
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SAKARYA İLE TARAKLI İLÇESİNDE DE KUTLANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağı göndere çekildi

Törende Gaziler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Ekrem Pehlivan, "En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan, vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türk ordusu İstiklal Savaşı sırasında sayısız zaferler kazanmıştır. Arka arkaya kazanılan bu zaferlerde ordumuz pek çok şehit vermiş ve bir çok vatan evladımız da yaralanmıştır. Türk Ordusu, vatanına yapılacak saldırıda canını ortaya koymaya çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir" dedi.

Taraklılı Gazi Ekrem Pehlivan konuşmasında ““Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” diyerek Milli Mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” ünvanı verilmiştir. Büyük öndere gazilik günü verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olan 19 Eylül Gaziler Günü İlçemizde düzenlenen programda hepinize şükranlarımı sunuyorum dedi. Taraklılı Gazi Ekrem Pehlivan sözlerini “Tüm gazilerimizin günü kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Törene Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, jandarma Komutanı Habip Öner , İlçe Emniyet Amiri Uğur Doğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire müdürleri katıldı

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR