Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:23

2. SUBÜ Kariyer Zirvesi’ne 3 bin öğrenci katıldı

SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 2. SUBÜ Kariyer Zirvesi, kamu ve özel sektörde kariyer yapmış isimleri öğrencilerle buluşturdu. Zirveye yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-10-2022 19:04
2. SUBÜ Kariyer Zirvesi’ne 3 bin öğrenci katıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından koordine edilen 2. SUBÜ Kariyer Zirvesi, üç gün boyunca iş dünyasından birçok ismi 28 farklı oturumda öğrencilerle buluşturdu. SUBÜ Rektörlük Konferans Salonu ve SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirveye yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici’nin yaptığı zirvenin ilki birim temelli olarak 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında gerçekleştirilmişti.

 

Öğrenci-iş dünyası etkileşimini yoğunlaştırıyoruz

Zirvenin SUBÜ’nün iş dünyasıyla iç içe olmasının bir çıktısı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “+1 Eğitim Modelimiz ile öğrenci-iş dünyası etkileşimini daha da yoğunlaştırmak ve bu etkileşimi sürdürülebilir kılmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Artık bir klasik haline gelmiş olan ilk ders etkinliklerimiz ve sektörle buluşma günlerimiz buna örnek gösterilebilir. Bu halkaya son olarak Kariyer Merkezimizin organize ettiği Kariyer Zirvesini de eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Üniversitemizi farklı kılıyor

Yılda iki kez gerçekleştirilen Kariyer Zirvesinin SUBÜ’yü farklı kıldığına dikkat çeken KARMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seda Gökdemir Ekici, “Zirvenin bir tanesini birim bazlı bir tanesini ise merkez kampüste düzenliyoruz. Şüphesiz bir yıl içerisinde iki zirve organize etmenin bazı zorlukları ve tatlı telaşları oluyor. Bu zorlukların üstesinde gelme noktasında desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a, üniversite yönetimimize, merkezimizden sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Naci Çağlar’a ve birlikte mesai yaptığımız çalışma arkadaşlarımızla tüm birimlerdeki yönetici ve kariyer temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Zirveden notlar

Üç gün süren zirvede çeşitli yarışmalarda kazanılan ödüllerin ve geliştirilen cihazların yer aldığı SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ve öğrenci topluluklarına ait stantlar katılımcıların ilgisini çekti. Zirvenin son gününde Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da senato üyeleriyle birlikte stantları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Zirvede; spor sağlığa, mühendisliğin farklı alanlarından ziraata, bilişimden insan kaynaklarına kamu ve özel sektörde kariyer yapmış isimler öğrencilerle buluşarak hem tecrübelerini aktardı hem de öğrencilerin sorularını yanıtladı. Katılımcı isimlere zirve anısına düzenlenen plaketler takdim edildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR