Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 17:20
1 Advert

2022 YILININ EN BÜYÜK OFTALMOJİ KONFERANSI PAKİSTAN’DA GERÇEKLEŞTİ

PROF. DR. NUR ACAR GÖÇGİL: TEKNİK DONANIM VE CERRAHİ TECRÜBEMİZ ULUSLARARASI SEVİYEDE 2022 yılının en büyük oftalmoloji konferanslarından biri olmasıyla dikkat çeken AfroAsian Council of Ophthalmology (AACO), 7-11 Aralık tarihlerinde Pakistan’ın Lahor kentinde gerçekleşti. Kongre kapsamında birçok farklı ülke ve kıtadan alanında uzmanlaşmış davetli konuşmacı yeni cerrahi teknikler ve uygulamalar paylaşıldı. Türkiye’yi temsilen kongrede bulunan Göz ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil kongredeki temasları hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemizde hem teknik donanım ve yeni teknolojiyi kullanma hem de zor olgularda cerrahi tecrübemizin uluslararası seviyede olduğunu gururla vurgulamak isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-12-2022 15:07
2022 YILININ EN BÜYÜK OFTALMOJİ KONFERANSI PAKİSTAN’DA GERÇEKLEŞTİ

Afrika-Asya oftalmolojisi için ortaklaşa daha iyi bir gelecek yaratmak için dünyanın her yerinden göz doktorları ve araştırmacılarla iş birliği yapmayı misyon edinen AfroAsian Council of Ophthalmology (AACO) Toplantısı bu yıl Pakistan’ın Lahor kentinde geniş bir akademik katılımla gerçekleşti.

PAKİSTAN’DA 30 YILIN ARDINDAN İLK KEZ DÜZENLENDİ

30 yıldan uzun bir süre sonra Pakistan’da ikinci kez düzenlenen kongreye 33 farklı ülkeden delege ve çok sayıda bilim insanı katılım gösterdi. Görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgili yeniliklerin ele alındığı kongrede Göz ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil Türkiye’yi temsilen yer aldı.

“YENİ CERAHİ TEKNİKLER VE UYGULAMALAR PAYLAŞILDI”

Organizasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Göçgil, “AfroAsian Council of Ophtalmology Kongresi birçok farklı ülke ve kıtadan alanında uzmanlaşmış davetli konuşmacıyla çok renkli ve bilgi paylaşımı açısından verimli geçti. Yeni cerrahi teknikler ve uygulamalar paylaşıldı. Karşılaşılan cerrahi sorunların yönetimleri hakkında tartışıldı. Hem akademik anlamda hem de farklı kültürleri tanıma açısından son derece keyifli geçen bu toplantı katıldığım en güzel kongrelerden birisi oldu. Misafirperverlikleri için organizasyon komitesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE HEM TEKNİK DONANIM, HEM DE CERRAHİ TECRÜBEMİZİN ULUSLARARASI SEVİYEDE OLDUĞUNU GURURLA VURGULAMAK İSTERİM”

Türkiye’yi temsilen kongrede bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil yaptığı konuşmaya da değinerek, “Uluslararası katılımlı bu kongrede komplike vitreoretinal cerrahi konularında tecrübelerimi ve yeni cerrahi uygulamaları paylaştım. Özellikle yabancı cisimlerin eşlik ettiği göz travmaları, komplike retina dekolmanları ve yönetimi hakkında uygulamalarımızı açıkladım. Ülkemizde hem teknik donanım ve yeni teknolojiyi kullanma hem de zor olgularda cerrahi tecrübemizin uluslararası seviyede olduğunu gururla vurgulamak isterim. Öte yandan öğrenmenin sonu yok ve dünyanın farklı yerlerinden gelen değerli meslektaşlarımızla birlikte yeni fikirler geliştirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak yeni ufuklar açıyor.“ şeklinde konuştu.

GENEL SEKRETER PROF. DR. HUSSAİN A KHAGAN: 2022 YILININ EN BÜYÜK OFTALMOJİ KONFERANSLARINDAN BİRİ

Kongrenin büyük bir başarı olduğunu dile getiren AACO Organizasyon Düzenleme Komitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hussain A Khaqan ise, “Bu yıl Pakistan’ın ev sahipliği yaptığı AfroAsian Council of Ophthalmology Toplantısı, 2022 yılının en büyük oftalmoloji konferanslarından biri olmasıyla dikkat çekti. 2 bin 300’den fazla uzmanın katılım sağladığı organizasyon, 105 bilimsel oturum, 306 konuşmacı, 600’den fazla bilimsel sunum ve bilgi yarışmaları gibi zengin içerikleri katılımcıların beğenisine sundu. 30 yıl gibi uzun bir süre sonra böyle bir organizasyona tekrar ev sahipliği yapmış olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AFROASIAN COUNCIL OF OPHTHALMOLOGY HAKKINDA

“Bilginin sınırları yoktur” ve “İnsanlık için geleceğin oftalmolojisi” vizyon ve misyonuyla 1958 yılında Mısır’da kurulan AfroAsian Council of Ophthalmology, Afrika ve Asya'yı kapsayan büyük bir oftalmik akademik organizasyondur. AACO, son 62 yılda Mısır, Tunus, Türkiye, Lübnan, Japonya, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Çin, Fas ve Nijerya'da ve diğer ülkelerde art arda oftalmik toplantılar düzenleyerek kapsamlı akademik paylaşım ve aktarımlar yoluyla Afrika ve Asya ülkelerinde oftalmolojinin refahını ve gelişimini desteklemektedir.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR