Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:50

ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dhabi de Global Media Kongresi gerçekleşti, Abu Dabi Ulusal Sergi Şirketi (ADNEC) ve Emirlik Haber Ajansı (WAM) ortaklığında gerçekleştirilen kongre, yapay zekâ sohbet robotunun interaktif uygulamasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BAE Hoşgörü Bakanı Şeyh Nahyan bin Mübarek Al Nahyan, dünyanın birçok yerinden gelen medya uzmanları ve ziyaretçilere teşekkür ederek, geçen yıl olduğu gibi bu sene de kongrenin yoğun ilgiyle karşılandığını belirtti.

gundem
Giriş Tarihi : 17-11-2023 10:22
ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ

Medya sektörü hızla değişiyor ve işletmelerin gelişebilmesi için buna uyum sağlaması gerekiyor. Küresel Medya Kongresi, işletmelerin küresel düşünce liderleriyle bağlantı kurması, en son trendleri öğrenmesi ve yeni fikirler üzerinde işbirliği yapması için ideal bir platformdur. 2022'de oldukça başarılı bir ilk edisyonun ardından ikinci edisyon, 14-16 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Abu Dabi Ulusal Sergi Merkezi - ADNEC, Abu Dabi'de gerçekleşti.

2023 yılında Global Medya Kongresi'nde, önde gelen uluslararası ve yerel markaların medyadaki en son teknoloji, ürün ve hizmetleri sergilediği sergi yer aldı. Etkinlik aynı zamanda medyanın küresel liderlerini sıcak konuları ve trendleri ele almak üzere bir araya getiren konferansa da ev sahipliği yaptı. 2023'teki altı özellik alanı yalnızca bilgi paylaşım merkezleri değil, aynı zamanda ilham alınacak ve medya sektörünün geleceğini şekillendirmeyi kolaylaştıracak konular ele alndı.

Kongreye Dünyanın medya devleri katıldı, Türkiye’den SRS medya sahibi ve Ulusal Sektör programı yapımcısı ve moderatörDr.Seyfettin Boğazlı da katıldı. Boğazlı kongrede özellikle Özbekistan ulusal ajansı yetkilileriyle ilgilendi. Global medya kongresini Özbekistan Ulusal Haber Ajansına değerlendiren Boğazlı ayrıca UZA ‘nın yeni Dünya düzeninde kurulan Türk devletler teşkilatı Asya bölgesi ve dünyadaki yerine değindi. UZA yetkilileri Sayın AhmedjonSHOKIROV , Salikhova Dursun’a Gayratovna ve Shaknoza TOSTEMIROVA ile görüşen Boğazlı Uza’nın önümüzde ki dönem Türkiye’deki çalışmaları için destek olacaklarını belirti. Kardeş ülke Özbekistan’ın bu Nadide kurumuna hizmet etmek boynumuzun borcudur diyen Seyfettin Boğazlı “Türk Dünyasında medyanın daha ciddi bir şekilde birlikteliği vurgulaması lazım “ şeklinde konuştu.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR