Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:52

Adalet Partisi’nden teşkilatlanma atağı: İstanbul’da coşkulu açılış

Adalet Partisi (AP) 31 Mart Yerel Seçimleri’ne iddialı bir şekilde giriyor. Bir yandan teşkilatlanma atağında olan parti, diğer yandan da Türkiye çapında birçok ilçede kendi adaylarıyla seçime katılıyor. Yerellerde tanınan ve saygın adaylarla doğru bir strateji izleyen Adalet Partisi, bu süreçte birçok yerde il ve ilçe binası açtı, seçim bürosu oluşturdu. En son Adana’da Genel Başkan Vecdet Öz’ün de katıldığı bir programla il başkanlığını açan ve büyükşehir ile ilçe adaylarını tanıtan Adalet Partisi, dün İstanbul Sarıyer’de de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Adalet Partisi geçtiğimiz Pazar günü Sarıyer Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını, Genel Başkan Vekili Mehmet Akgün, Genel Sekreter Ferhat Beran, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Tunka ve İstanbul’da bulunan GİK üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2024 10:51   Güncelleme : 12-03-2024 10:53
Adalet Partisi’nden teşkilatlanma atağı: İstanbul’da coşkulu açılış

SARIYER’E SARIYERLİ BİR ÇÖZÜM

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta Sarıyer halkına seslenen Adalet Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Ruhi Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Sarıyer Belediye Başkanlığı için yola çıktığımda 1 oyum var diyerek yola çıktık ama bu kısa sürede Sarıyer halkının bize ilgi ve sevgisini görünce evvela milletimize, sonra partime olan inancım ve güvenim katlanarak arttı ve artıyor. 32 yıldır Sarıyer’de yaşıyorum. Sarıyer’in sorunlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sarıyer halkının en büyük sorunu olan tapu sorununu biliyorum, her adayın hatta belediye başkanı olup hiçbir şey yapmadığı halde yeniden aday olanların bile tapu sorununu çözeceğini vadettiğini biliyorum. Ama Sarıyer halkı da çok iyi biliyor ki bu sorunu çözmek için samimiyet gerekir, bizim gözümüz de kulağımız da Sarıyer’de, Sarıyer halkında. Samimiyetimiz de buradan gelir diğerleri gibi müteahhitlerde, rant peşinde koşanlarda değil.

Sarıyer’in kaynaklarının nasıl israf edildiğini çok iyi biliyoruz. En ama en basit örneği vereyim araç kiralamaya son vereceğiz. Mevcut makam aracı sayısını en asgari düzeye çekecek, ihtiyacımız kadarını satın alacağız. 1 yıllık araç kiralama bedeli ile 10 yıllık ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Öte yandan Sarıyer’de Sarıyerliler için Sarıyerliler çalışacak. Sırf partili diye başka başka ilçelerde ikamet eden Sarıyer’de tek bildiği yer belediye binası olan yüzlerce insana maaş veriyorlar. Buna son vereceğiz. Sarıyer’i bilmeyen, Sarıyer’den olmayan Sarıyerlinin sorununa çözüm olamaz.”

İHALE DE KAZANÇ DA SARIYER HALKINA!

Sarıyer’in ihtiyaçlarının Sarıyer’den karşılanmasının önemine vurgu yapan Ruhi Yılmaz, “Sarıyer esnafı kazanacak, Sarıyer kazanacak. Belediye ihalelerini yalnızca Sarıyer esnafı ile Sarıyerli iş insanları ile yapacağız. Sarıyer esnafının 50 liraya sattığını ürünü 100 liraya gidip ithal ediyorlar. O devir kapanacak Sarıyer’in parası ranta değil kuruşu kuruşuna Sarıyer’e, Sarıyerliye gidecek”

“BU YÜZDEN ÖNCE ADALET DİYORUZ”

Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki açılışta konuşanlardan biri de Genel Başkan Vekili Mehmet Akgün oldu. Mehmet Akgün “Yıllar sonra girdiğimiz ilk genel seçimlerde 100 binin üzerinde oy aldık, şimdi ilk kez yerel seçimlere giriyoruz. Yerel seçimlerde ise genel seçimlerde aldığımız oyun çok ötesine geçeceğiz” dedi.

Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü:

“14 Mayıs öncesi Erdoğan’ın anayasa gereği cumhurbaşkanı olamayacağını söyledik. Bunun için yargıya başvurduk ancak o dönem muhalefet ‘Erdoğan’a mağduriyet yaratmayalım’ diyerek bu hukuksuzluğa su taşıdı. Seçim sonrasında ne oldu! Erdoğan çıktı ‘Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorum’ dedi. İşte hukukun çiğnenmesine bir kez göz yumarsanız adaletsizliğin önüne geçemezsiniz. Adaletin olmadığı yerde ise ekonomik kriz de olur, cinayet de. İşte biz bu yüzden önce Adalet diyoruz. Halkımızdan da adaletin tesisini sağlamak için destek istiyoruz. Umuyoruz 1 Nisan günü bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız.”

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR