Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:41

Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşun 102. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı birçok etkinlikte coşkuyla kutlanacak. Başkan Mutlu Işıksu, “Ecdadımızın bizlere emaneti olan şehrin kalbi Adapazarı’mızın çok daha güzel yarınları için hep birlikte aşkla çalışıyor ve kıymetli hemşehrilerimizi kurtuluş etkinliklerimize davet ediyoruz.” dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 16-06-2023 11:55
Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşun 102. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Buluşmalar, Kortejler, Konserler

Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102’nci yılı, 21 Haziran tarihinde Adapazarı Belediyesi’nin organizasyonu ile birçok etkinlikte coşkuyla kutlanacak. Söğütlü ve Ferizli Belediyelerinin birlikte düzenledikleri programda, kurtuluş kahramanlarından Halit Molla’nın Söğütlü Sıraköy Mezarlığı’ndaki Anma Programı ile başlayacak etkinlikler, Ferizli Belediyesi’nin Ferizli ilçe merkezinde, Söğütlü Belediyesinin Söğütlü ilçe merkezinde düzenleyecekleri kurtuluş kortejleri ve mehteran gösterileri ile devam edecek. Adapazarı Belediyesi’nin Tarihi Uzunçarşı’da düzenleyeceği Kurtuluş Kortejleri ile esnaf selamlaması ve Mehteran Gösterileri ile sürecek etkinlikler kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Tarihi Uzunçarşı’da şehir insanı ile buluşacak ve ardından Orhan Camii, Şerefiye Camii ve Yeni Camii’de şehitler anısına mevlid programları ve ikramlar gerçekleştirilecek.

 

Türk Yıldızları Geliyor

Adapazarı Belediyesi’nin organizasyonu ile Kurtuluş Etkinlikleri, şehir merkezinin ardından Poyrazlar’da devam edecek. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nda yapılacak doğa yürüyüşünün ardından merakla beklenen Türk Yıldızları, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nda saat 18.30’da sevenlerini selamlayarak gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Türk Yıldızları gösterisi sonrası Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Etkinlik Sahnesi’nde konserler başlayacak.

 

Ekin Uzunlar ve Rafet El Roman Sevenleri ile Buluşuyor

Poyrazlar Etkinlik Sahnesi’nde başlayacak konser programında ilk olarak Adapazarılı sanatçı Sinan Şimşek sahneye çıkacak. Şimşek’in ardından ünlü sanatçılar Ekin Uzunlar ve daha sonra Rafet El Roman gerçekleştirecekleri konserlerle sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatacak.

 

Başkan Işıksu’dan Davet

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yaptığı açıklamada, Adapazarı’na gönül veren herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadığını vurguladı. Asırlardır aynı anılara ve acılara ortak olduklarını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Biz Adapazarlılar olarak çok büyük ve çok güzel bir aileyiz. Sokakları gayretle ve alın teriyle yoğrulmuş, sevgide, kardeşlikle ve muhabbette her daim birleşen Adapazarı’mızda, bu yıl da hep birlikte güzel şehrimizi bizlere miras bırakan kahraman ecdadımızı bir kez daha yâd edecek ve aziz hatıralarına saygı duruşunda bulunacağız. Kurtuluşun 102. yılında şehrimizin çeşitli noktalarında gerçekleşecek etkinliklerimize tüm Adapazarı sevdalılarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Etkinlik Takvimi ise şu şekilde:

 

· 21 Haziran / 10.00 / Halit Molla Anma Programı

Söğütlü Sıraköy Mezarlığı

 

· 21 Haziran / 11.30 / Kurtuluş Korteji ve Mehteran Gösterisi

Ferizli Belediyesi- Ferizli

 

· 21 Haziran / 12.30 / Kurtuluş Korteji ve Mehteran Gösterisi

Söğütlü Belediyesi-Söğütlü

 

· 21 Haziran / 15.30 / Kurtuluş Korteji, Esnaf Selamlama, Mehteran Gösterisi

Tarihi Uzunçarşı-Orhan Camii / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 16.00 / Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu

Tarihi Uzunçarşı / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 16.45 / Şehitler Anısına Mevlid Programı ve İkramlar

Orhan Camii-Şerefiye Camii-Yeni Camii / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 17.30 / Doğa Yürüyüşü

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 18.30 / Türk Yıldızları Gösteri Uçuşu

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 18.45 / Sinan Şimşek Konseri

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Etkinlik Sahnesi / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 20.00 / Ekin Uzunlar Konseri

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Etkinlik Sahnesi / Adapazarı

 

· 21 Haziran / 21.00 / Rafet El Roman Konseri

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Etkinlik Sahnesi / Adapazarı

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR