Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:05

Adapazarı'nın Kurtuluşunun 102’nci yılı etkinlikleri

Adapazarı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, şehrin kalbinde ve Poyrazlar’da düzenlenen Adapazarı’nın Kurtuluşunun 102’nci yılı etkinlikleri, coşku içinde gerçekleştirildi. Şehrin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mutlu Işıksu, “Bu topraklar üzerinde birlik ve beraberlikle, samimiyet ve muhabbetle yaşamaya devam edeceğiz. Bizimle olan kıymetli hemşehrilerimizle sonsuz teşekkürlerimizle” dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-07-2023 10:57   Güncelleme : 10-07-2023 11:00
Adapazarı'nın Kurtuluşunun 102’nci yılı etkinlikleri

Halit Molla Anıldı

Adapazarı Belediyesi geçtiğimiz yıl düzenlediği 101. yıl etkinliklerindeki coşkuyu bu yıl da devam ettirdi. 102. yıla özel düzenlenen etkinlikler, 08 Temmuz Cumartesi sabahı başlayıp 09 Temmuz Pazar gecesine kadar devam etti. Etkinlikler kapsamında ilk olarak kurtuluş kahramanı Halit Molla’nın Söğütlü Sıraköy’deki kabri başında Ferizli ve Söğütlü Belediyelerinin ev sahipliğinde anma programı gerçekleştirildi.

 

Adapazarı Belediyesi’nden 102’nci Yıla Özel Etkinlikler

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, günler öncesinden Adapazarı’nın kurtuluşu için çeşitli etkinliklerin vatandaşlarla buluşacağını duyurmuştu. Halit Molla anma programından sonra, Tarihi Uzun Çarşı’da şehir protokolü ve vatandaşlar hep birlikte mehteran eşliğinde Ağa Camii’nden Orhan Camii’ne kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan Mutlu Işıksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen yürüyüşte, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İnci, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve ilçe belediye başkanları, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Adapazarı Belediyesi meclis üyeleri esnafı selamladı ve hemen ardından Sakarya Yerel Kültür Derneğinin katkılarıyla salâ ve Orhan Camii, Yeni Camii ve Şerefiye Camii’nde mevlid okunmasının ardından ikramlarla son buldu.

 

Poyrazlar’da Unutulmaz Bir Akşam

Adapazarı Belediyesi 102. yıla özel etkinliklerine Poyrazlar’da devam etti. 09 Temmuz Pazar akşamı sanatçılar Sinan Şimşek, Ekin Uzunlar ve Rafet El Roman, sevenleriyle buluştu. Binlerce Adapazarlının akın ettiği konserde katılımcılar unutulmaz bir akşam yaşadı.

 

Başkan Işıksu’dan Teşekkür

Gerçekleşen etkinliklere dair açıklamalarda bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Adapazarı'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı kutlu olsun. Kurtuluş kahramanımız Halit Molla ve arkadaşlarını dualarla andık. Tarihi Uzunçarşı'mızdan Orhan Camii'mize kurtuluş yürüyüşümüzü hep birlikte gerçekleştirdik. Kıymetli esnafımızla selamlaştık, muhabbetimizi tazeledik. Mehteran, kurtuluş salâsı ve mevlid programları ile ecdadımızı, o günleri yâd ettik. Poyrazlar Etkinlik Sahnesinde gerçekleştirdiğimiz konserlerde sanatçılar Sinan Şimşek, Ekin Uzunlar ve Rafet El Roman ile birlikte muhteşem bir akşam yaşadık. Her zaman olduğu gibi yine birlikte çok güzeldik. Beraber hüzünlenip beraber sevindik. İnşaallah bu topraklar üzerinde birlik ve beraberlikle, samimiyet ve muhabbetle yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle etkinliklerimize katılan tüm hemşehrilerimize, bizimle olan, kalbi Adapazarı için çarpan herkese çok teşekkür ediyoruz. Adapazarı’mızın kurtuluşunun anlam ve önemini yaşamaya ve yaşatmaya bundan sonra da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR