Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:30

ADD SAKARYA ŞUBE’DEN FENER ALAYI

Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya şubesinin, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle düzenlediği fener alayı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

gundem
Giriş Tarihi : 29-10-2023 13:25
ADD SAKARYA ŞUBE’DEN FENER ALAYI

Yeni Cami Önünden başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Sakarya Barosu, Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Oluşum Gurubu, CHP il ve ilçe örgütleri, İYİ Parti İl ve İlçe örgütleri Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri ve yüzlerce yurttaş, Cumhuriyet Yürüyüşüne katılım sağladılar.

Cumhuriyet Marşları ve sloganlarıyla yürüyen topluluğa yoldan geçen araçlar da kornalarıyla eşlik ettiler.

Yürüyüş sonunda Atatürk anıtı önünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı söylendi. 

ADD Sakarya Şube başkanı Sebahat Demirtaş, yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak; “Eğer bugün bir Suriye, bir İran, bir Irak değilsek, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu laik Cumhuriyet’e borçluyuz. Bizler bu Cumhuriyet’in yılmaz muhafızlarıyız.” dedi. Coşkulu kalabalık ara ara sloganlar atarak, bayraklarla, meşalelerle konuşmaya eşlik etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR