Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 17:46
1 Advert

AĞRI TAŞLIÇAY'DA

Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü

gundem
Giriş Tarihi : 25-11-2022 13:18   Güncelleme : 25-11-2022 16:26
AĞRI TAŞLIÇAY'DA

Mirabal kız kardeşlerin anısı,
özgürlük  ve  insan hakları için   verdikleri  mücadele, dünya  ve  Türkiye'de  insan  hakları savunucuları ve  kadın  hareketleri  için bir senbol  haline  geldi.  1999 yılında   Birleşmiş  Milletler, 25 kasım'ın " kadına  yönelik Şiddetin , Taciz  ,Hakaret ortadan  kaldırılması  için  Uluslararası   Mücadele Günü " olarak benimsenmesi karar altına alınmış. Olduğundan  bu yılda  Kadına  yönelik  Şiddete  Karşı  Uluslararası  Mücadele   Günü'nde  Ağrı Taşlıçay  Kaymakamı  Adem Topaca  Belediye  Başkanı  Îsmet  Taşdemir  ve  ilçe protokolünün  katılımı  ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele  ilçe  koordinasyon izleme ve Değerlendirme   Toplantısı düzenlenerek  bu  kapsamda  yapılan  çalışmalar   değerlendirildi.      

Ağrı Taşlıçayda da Kadına  Şiddet , taciz, hakaret, Kadına  karşı yapılan haksızlıklara  dur demek için bilinçlendirmeler  yapıldı .  

Ağrı'da 25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete  karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Vatandaşların  bilinçlendirilmesi  amacıyla 
stantlar kuruldu.
Kadına karşı  şiddet  Önleme ve  izleme  Merkezi (ŞÖNIM)  Hizmetlerinin  ve Kadın   Acil  Destek Uygulaması  (KADES) hakkında  bilgilendirme yapıldı.
 

Kadına Yönelik  şiddete Karşı  Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla  Aile ve Sosyal Politikalar kız Futbol Takımı ile Íl Protokolünün  katılımı  ile  futbol  müsabakası yapıldı.

  HABER /serpil DEMIR/

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR