Fısıltı HABERLERİ
HV
18 NİSAN Perşembe 03:22

Ak Parti 28.Dönem Milletvekili Aday Adayı Fazilet Durmuş 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferimizin 108. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-03-2023 16:27
Ak Parti 28.Dönem Milletvekili Aday Adayı Fazilet Durmuş 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ve ; bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Çanakkale ruhu; aziz milletimizin en zor zamanlarda her türlü meşakkate göğüs gerip fedakarlık yapması, büyük zaferler kazanmasıdır.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi’yle elde edilen başarı, tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenen milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’yle milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşı’nda düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır.

Çanakkale,  geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR