Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:47

AK PARTİ İL BAŞKANI YUNUS TEVER, TÜRASAŞ HAKKINDAKİ TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU.

Demiryolu endüstrisi alanında bir dünya markası olan TÜRASAŞ’ımızın son günlerde özellikle de muhalefet partileri tarafından özelleştirme adı altında ortaya atılan ithamlarla gündeme gelmesinden son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı olarak Sakarya’mızda bölge müdürlüğü olarak faaliyetlerini sürdüren TÜRASAŞ’ın özelleştirilmesi veyahut başka bir yere taşınması gibi bir durum söz konusu değildir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın gündeminde de asla böyle bir şey yoktur. Bunu öncelikle açık ve net bir şekilde ortaya koymak gerekir.

SİYASET
Giriş Tarihi : 21-09-2023 20:45   Güncelleme : 21-09-2023 20:48
AK PARTİ İL BAŞKANI YUNUS TEVER, TÜRASAŞ HAKKINDAKİ TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geçen son 21 yılda yerli sanayimizi geliştirerek ürettiğimiz milli teknoloji ürünleriyle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olduğumuz artık bilinen bir gerçek. Ülkemizin ve şehrimizin güzide kuruluşu TÜRASAŞ’ın isminin bu şekilde yalan/yanlış söylem ve haberler ile anılmasından da hiç hoşnut değiliz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2003 yılından bu yana harcanan yoğun emek bugün yeni ürünler, yeni pazarlar, rekor satış ve karlılıkla ülkemizde artık vücut bulmuştur. TÜRASAŞ’ı, Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem araç üreticisi haline getirmiş bir iradenin böylesi bir kararı almasını beklemek emeğe ve üretime haksızlıktır.

Bugüne kadar geldiğimiz süreçte uluslararası standartlarda yeni nesil lokomotifler, dizel ve elektrikli tren setleri ve motorları, yolcu ve yük vagonları, tren kontrol yönetim sistemi gibi ana ve kritik ürünleri artık kendimiz TÜRASAŞ’ta üretiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde de çalışabilecek özellikteki Milli Elektrikli Tren Setlerimiz gururumuz ve demiryolu endüstrimizin gelişmişlik düzeyinin kanıtı olmuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu, yatırımlarımızla bir bir hayata geçirirken bu tür dayanaksız tezviratların da peşinden geliyor olması muhalefetin düştüğü durumun en net göstergesidir.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR