Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 16:15

Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar “Kuzey sahilleri yeni projelerle turizmin gözde merkezleri arasında olacak”

Sahil düzenlemeleri, marina ve balıkçı barınakları “Kuzey sahilleri yeni projelerle turizmin gözde merkezleri arasında olacak” Kuzey sahillerinde hayata geçirilecek yeni proje ve yatırımlarla bölgeyi turizmin gözdesi haline taşıyacaklarını ifade eden Başkan Adayı Alemdar, “Sahil düzenlemeleriyle mavi bayraklı plaj sayımızı artıracağız. Karadeniz sahillerimizin ekonomik potansiyelini artırmak için yeni balıkçı barınakları inşa edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığı iş birliğiyle marina inşa ederek sahillerimizin ulusal ve uluslararası alanda cazibe merkezi olmasını sağlayacağız” dedi. Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kuzey sahillerinde hayata geçirilecek çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Şehrin turizm potansiyelini artırmak ve ekonomik verilere katkı sağlamak adına Karadeniz kıyılarında sahil düzenleme, balıkçı barınakları ve marina inşa edeceklerini ifade eden Başkan Adayı Alemdar, şehrimizin kuzeyini gözde bir turizm merkezi haline taşımak için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-03-2024 18:45
Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar “Kuzey sahilleri yeni projelerle turizmin gözde merkezleri arasında olacak”

Sakarya çok özel bir şehir

Başkan Adayı Alemdar, turizm ile şehirlerin çok önemli bir ivme yakaladığını kaydederek, “Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde turizm alanında çok önemli atılımlar gerçekleştirdi. 2023 yılında ülkemize yaklaşık 60 milyon turist geldi. Turizm gelirimiz 56 milyar dolara ulaştı. 2028 hedefi ise 100 milyar dolar. Ve en önemlisi artık dünya genelinde turizm konusunda şehirlerin rekabetinden söz ediliyor. Sakarya ise denizi, gölü, nehri, longozu, yaylaları ve tarihi birikimi ile özel bir şehir. Bu nedenle şehrimizin turizm pastasından daha yüksek pay elde etmesi için şehrimizin turizm potansiyelini en doğru şekilde yöneteceğiz” dedi.

Sahil düzenlemeleri, marina, balıkçı barınakları

Şehrin turizmine yeni bir soluk kazandıracaklarının altını çizen Başkan Adayı Alemdar, “Karadeniz’e kıyısı olan 3 ilçemiz var. İnşallah Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerimizde yapılacak sahil düzenlemeleriyle şehrimize yeni mavi bayraklı plajlar kazandıracağız. Karadeniz sahillerimizin ekonomik potansiyelini artırmak için yeni balıkçı barınakları inşa edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği içinde Marina inşa ederek Karadeniz sahilimizin ulusal ve uluslararası alanda cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Şehir ekonomisine katkı sunacağız. Doğal güzellikleri, mavi bayraklı sahilleri, yeni modern tesisleriyle Sakarya, gelecek yıllarda daha fazla turistin uğrak noktası haline gelecek” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR