Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 00:28

AK Parti SBB Başkan Aday Adayı Rıdvan Duran “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİYLE ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAYI PLANLIYORUZ”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJERİYLE BÖLGELERDEKİ PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR GENİŞLETİLEREK, AİLELERİN VE ÇOCUKLARIN KEYİFLİ VAKİT GEÇİREBİLECEKLERİ MEKANLAR OLUŞTURULACAK” “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ SADECE KONUTLARI VE İŞYERLERİNİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA ALTYAPIYI DA KAPSAYACAK” Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Duran’dan 'Kentsel Dönüşüm' Açıklaması

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 13:06
AK Parti SBB Başkan Aday Adayı Rıdvan Duran “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİYLE ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAYI PLANLIYORUZ”

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Duran, Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda, Sakarya'da, şehrin geleceğine ışık tutacak büyük bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Duran, kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada "Sakarya'nın sürdürülebilir bir kent olma vizyonu doğrultusunda, kentsel dönüşüm projeleriyle şehrimizi geleceğe taşımayı planlıyoruz. Projelerle, eski yapıların yerine modern ve çevre dostu binalar inşa ederek, şehre hem estetik bir dokunuş yapacağız, hem de depreme dayanıklı güvenli konutlar ve işyerleri inşaa edeceğiz." dedi.

 

Açıklamasında, kentin çeşitli bölgelerini kapsayacak projelerle, Sakarya’da yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Duran, projelerle aynı zamanda mevcut yapı stokunu modern ve güvenli bir şekilde yenilemeyi de amaçladıklarını vurguladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

 

“Projelerin temel hedeflerinden biri de sosyal alanları güçlendirmek ve yeşil alanları arttırmak. Projelerde yer alan bölgelerdeki parklar ve yeşil alanlar genişletilerek, ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturulacak. Kentsel dönüşüm projeleri sadece konutları ve işyerlerini değil, aynı zamanda altyapıyı da kapsayacak. Yol, su ve elektrik hatları gibi alt yapı unsurları da modernize edilerek, Sakarya'nın geleceğe hazır bir altyapıya kavuşması sağlanacak.”

 

Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin hayata geçirilmesi için, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar arasında işbirliği ve katılımın ön planda tutulacağının altını çizen Duran, yapılacak bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların görüşleri alınarak, projelerin şekillendirileceğini belirtti.

 

Duran açıklamasında, kentsel dönüşüm projeleriyle, şehrin yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedeflediklerini, projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Sakarya’nın, modern, depreme dayanıklı ve güvenli, çevre dostu bir şehir olma yolunda önemli bir adım atmış olacağını da ifade etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR