Fısıltı HABERLERİ
HV
01 MAYIS Çarşamba 23:53

AK Parti’nin adayını eleştirdiği için gazeteci Mehmet Ali Çelik sofradan kaldırıldı!

Olay Yeri ISPARTA, AK Parti Isparta Teşkilatı’nın iftar programına katılan gazeteci Mehmet Ali Çelik, AK Parti Gençlik Kolları üyesi oldukları söylenen iki kişi tarafından iftara dakikalar kala masadan kaldırıldı. Skandal olay kentte yoğun tepki gördü ve kınandı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-04-2023 18:03
AK Parti’nin adayını eleştirdiği için gazeteci Mehmet Ali Çelik sofradan kaldırıldı!

AK Parti Isparta Teşkilatı’nın, milletvekili adaylarının tanıtımı ve iftar programına katılan gazeteci Mehmet Ali Çelik, kendilerini AK Parti Gençlik Kolları üyesi olarak tanıtan iki kişi tarafından iftara dakikalar kala masadan kaldırıldı. Skandal olay kentte yoğun tepki gördü ve kınandı.

Akıl almaz olayla ilgili açıklama yapan ve Türkiye genelinde 60’dan fazla şubesi bulunan Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, “İmtiyaz Sahibi olduğum Küresel Akdeniz’deki yazılarımda Osman Zabun’un aday gösterilmesinin AK Parti açısından iyi bir seçim olmadığını anlatmıştım. Ancak burası Osman Zabun’un sofrası değil, seçim ofisi değil ve iki defa davet mesajı üzerine gelmişim. Hoş görünün en tepede olması gereken böyle bir iklimde hem de ezana dakikalar kala iftar sofrasından ısrarla kalkmam istenmesini kınıyorum, Allah kimsenin kıblesini şaşırtmasın” dedi.

AK Parti Isparta İl Başkanı Serkan Keskin’in yan masada oturan gazetecileri selamlarken kendisini görmemezlikten geldiğini ve ardından söz konusu olayın yaşandığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

Serkan Keskin’in basına ayrılan bölümden ayrılmasından 10-15 dakika sonra yanıma gelen ve gençlik kollarından olduklarını söyleyen iki kişi, ‘Mehmet Ali abi burayı terk eder misin? Sen Osman Zabun yazılarınla insanları birbirine düşürdün. Partiyi ikiye böldün. Biz bu seçimi kaybedersek senin yazdığın yazılar yüzünden kaybederiz. Tatsızlık olmaması için biz sizin çıkmanızı istiyoruz. Aksi halde zor kullanmak zorunda kalacağız.’ şeklinde tehditkâr söz ve tavırda bulundular.

Bu gözü dönmüşlerin ne demek istediklerini anlamakta zorlandık ve ‘Biz niçin burayı terk edelim? Dün ve bugün iki kez davet edildik. Sizin demenizle değil biz kendi irademizle geldiğimiz gibi gitmesini de biliriz. Siz önce kendinize bakın. AK Parti’ye yıllardır uğramayan, AK Parti’nin kapısını bile unutan Osman Zabun’un AK Parti’ye ne kadar zarar verdiğinin hiç farkında değil misiniz? Biz şu anda bu salonda bir anket yapsak Osman Zabun’un %95 istenmediğini göreceksiniz.’ dedik ve iftara gelenlerin huzuru kaçmasın, diye oradan uzaklaştık.”  

İFTAR SOFRASINDAN DÜŞMAN BİLE KOVULMAZ

Skandal olayın iletildiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Böyle bir şey olamaz. Kim olduklarını sordunuz mu? Mesaj atın ilgileneyim” derken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, “Takmayın kafanıza” ifadesini kullandı.

İftar sofrasından kovulma olayına tepki gösteren CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, “Her ne kadar eleştirirse eleştirsin, kim olursa olsun bir insanın iftar sofrasından kaldırılması çok kötü davranış. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Hakikaten bunlar şaşırmışlar, nefret kusuyorlar. Davet ediyor, çağırıyorsun sonra kovuyorsun, akılla izah edilecek bir olay değil. Bizi de eleştiren, muhalif olan gazeteciler var. Hiç kimseyi bugüne kadar kovmadık, böyle bir saygısızlık bize yakışmaz. Hele hele iftar sofrasından kalkmaya zorlamak çok büyük bir yanlış, şiddetle kınanması gerekiyor” dedi.

(www.kureselakdeniz.com)

TİNGADER’den AK Parti Isparta Teşkilatı’na kınama

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER), Genel Başkan Mehmet Ali Çelik’in, AK Parti Isparta Teşkilatı’nın düzenlediği iftar programında taciz edilerek ezana dakikalar kala iftar sofrasından kaldırılmasına tepki gösterdi.

Bir gazetecinin eleştiri getirdiği için, hoşgörünün tavan yapması gereken mübarek Ramazan ayında böyle bir harekete maruz kalmasının asla kabul edilecek bir davranış olmadığı vurgulanan TİNGADER açıklamasında şöyle denildi:

“AK Parti’nin bir yüzünde ‘iftara yetişemeyecek insanlara yolda ikram sofraları’ kurulurken Isparta’daki yüzünde ise ‘iftar sofrasından kaldırılan eşine, benzerine kolay kolay rastlanamayacak bir tahammülsüzlük’ yaşanmıştır. 

Kaldı ki Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Çelik, söz konusu aday tanıtım ve iftar programına iki kez gönderilen davet mesajı üzerine katılmıştır.

Ezana dakikalar kala, kendilerini AK Parti Gençlik Kolları üyesi olarak tanıtan iki kişinin Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Çelik’in oturduğu masaya gelip kalkmasını istediğini, genel başkanımızın da direnç göstermesi üzerine üslubun daha ileriye götürülüp tehdit boyutuna yükseltilmesi zorbalığını şiddetle kınıyoruz. 

Konu anında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve partinin bazı yetkililerine de ulaştırılmış, Sayın Ali İhsan Yavuz’un “Olmaz, olamaz, kim olduklarını öğrenin ilgileneyim” demesine rağmen skandal olayla ilgili, aradan saatler geçmesine rağmen herhangi bir gelişme kaydedilmemiştir. 

Türkiye genelinde 60 civarında şubeye ulaşan derneğimizin genel başkanına yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

(www.istiklal.com.tr)

İtfar davetinde yaşanan çirkin olaya  tepkiler sürüyor…

Gazetecinin iftar sofrasından kaldırılmasın bir tepki de İYİ Parti’den geldi

https://www.kureselakdeniz.com/gazetecinin-iftar-sofrasindan-kaldirilmasina-bir-tepki-de-iyi-partiden-geldi-11673-haberi

https://www.sakaryahaberajansi.com.tr/ak-partinin-adayini-elestiren-gazeteci-sofradan-kaldirildi/20902

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR