Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:48

Akın Tunç: “Biz siyasi ahlakı kaybettik”

Türkiye'nin efsane dizilerinden Bizimkiler'de Cem karakteriyle insanların kalbinde taht kuran, Gurbetci Şaban filminde Kemal Sunal ile rol alan, Akın Tunç, Hibya Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Tunç, TV, sinema sektöründe uzun süre görülmemesi ve ATV’den ayrılmasının nedenini şöyle açıkladı:

gundem
Giriş Tarihi : 19-12-2023 17:15   Güncelleme : 19-12-2023 17:21
Akın Tunç: “Biz siyasi ahlakı kaybettik”

“ATV el değiştirdiği için biz de tabii ki Atatürk gençler olduğumuz ve Atatürk’ün yolundan giden programlar yaptığımız için bizim programlarımız, yani mantalitemiz tutmadı. Kovuldum, ondan sonra Bulgaristan gittim ve orada yaşamaya başladım. Bulgaristan’a 14 yıl önce gittiğimde ne yapabilirim diye düşündüm, çünkü Türkiye’de artık televizyon hayatım bitmişti. Bulgaristan’da Türk elektrikli ev aletlerini pazarlamaya çalıştım, çok zorlandım çünkü bir Türk malını kabul ettirmek çok zor. İşte kalitesi, sağlamlığı falan 4 yılım bunlarla geçti. Ondan sonra yavaş yavaş başladık, şu anda büyük marketlere Türkiye’deki belirli markaların elektrikli ev aletlerinin dağıtımını yapıyorum.”

Bulgaristan ile Türkiye'yi karşılaştıran Tunç, ''Bir kere Bulgaristan’daki halk okuyor, bu önemli. Ben özellikle alışveriş yaptığım bakkala sabah bakıyorum, gazete standında gazete kalmıyor. Herkes gazete alıyor, otobüs ya da başka yerlerde gazete okuyor. Biz ne yazık ki okumuyoruz. Kültür olarak bizden daha iyi durumdalar. Çocuğunuzu okula göndermezseniz, polis kapınıza gelip, çocuğunuz niye okula gitmiyor diye soruyor. Biz milliyetçiyiz ya onlar çok ağır milliyetçi, ülkelerini çok seviyorlar, çok temiz tutuyorlar.'' dedi.

 

FATMA ELİF BEYHAN - 19.12.2023 - HİBYA 

 

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR