Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:53

AKSAÇLILAR GENEL BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA.

AKSAÇLILAR Derneği Genel başkanı Ahmet BEREKET İmzasıyla yazılı olarak yapılan açıklamada, Milli Güvenlik sorunu olarak ifade ettiği, 515, 505,511 İsimli çeteler ve FETÖ terör örgütü mensuplarının yakalanması ile ilgili olarak, gündeme bomba gibi düşecek öneli açıklamalar yer aldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-09-2023 09:51   Güncelleme : 28-09-2023 10:28
AKSAÇLILAR GENEL BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA.

Ahmet BEREKET imzasıyla yayınlana açıklamada Şu ifadelere yer verildi. 


“Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi'  ismini veren yapı ve 505” sembollü El Şabani  Çetesi ve 511 Uteybe Çetesi, ülkemizde hızla büyüyerek Vatandaşlığımıza korku verme ye devam ediyorlar. 


Neden "515" Haşimi” isminin sorusunun cevabına gelince, “515  sayısı Osmanlı'ya isyan eden Haşimileri sembolize eden Arap milliyetçiliğinin alameti olarak tanımlanıyor. 515 Haşimi, 505 El Şabani, 511 Utabey çeteleri , sosyal medyayı, özellikle de Tiktok’u yayın aracı  olarak kullanıyorlar. Araçlarının arkasına, 'El-Hevâşim 515' (Haşimiler 515) yapıştırmasını ekliyorlar veya sosyal medya paylaşımlarında 515’i kullanarak, ellerindeki kesici, delici aletlerle, çeşitli silahlarla, Vatandaşlarımıza korku veren saldırılarını, çakarlı araçlarıyla yaptıkları şovları, sosyal medya siteleri üzerinden paylaşarak, güç toplamaya ve hızla büyümeye devam ediyorlar. Bu yapılar, özellikle belli illerin belli bölgelerinde bir araya gelerek, o semtlerde, sayısal anlamda çoğalarak, Vatandaşlarımızı azınlık pozizyonuna düşürerek, adete kurtarılmış alanlar oluşturmaya çalışıyorlar. Öyle ki, bu semtlerde, kendi ülkelerinin bayraklarını asıp, kendi kafelerini, alışveriş merkezlerini kuruyorlar. Yine istihbarat bilgilerine göre bu yapıların, Terör örgütü bağlantıları olduğu, sınır devriye birliklerimizle ilgili, terör örgütüne bilgi aktarıldığı yönünde bilgi ve belgeler mevcut. Bu bağlamda, son aylarda bu örgütler ile ilği, Güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlar ile yakalananların neredeyse tamamına yakınının, örgüt bağlantılı olduğu resmi kayıtlara geçmiş durumda. 
Ülkemiz, gerek içte, gerekse dışta, onca sorunla uğraşılırken, aslında kendi ellerimizle besleyip büyüttüğümüz bu örgütlere dikkat çekerken bir önemli ayrıntıya da unutmamamız  gerekiyor. Oda, Ülkelerindeki Savaştan dolayı, can güvenliği gerekçesiyle Ülkemize sığınmış olan Yabancı uyruklu sığınmacıları bu yapıların dışında bırakmak, her bir sığınmacıyı aynı kefeye koymamak. 
AKSAÇLILAR olarak, Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz bu ve buna benzer yapılar ile ilği olarak, Devletimizi çok daha kararlı ve sert tedbirler almaya davet ediyoruz.

Yine önemli bir Milli Güvenlik sorunu olarak gördüğümüz bir başka hususta, 15 Temmuz 2016’da, FETÖ Terör örgütünün hain Darbe girişiminden sonra, Bizce bir ayağı siyaset kurumuna sıçramadığı sürece, ucu kime dokunursa dokunsun, hep eksik kalacak olan, ancak her türlü olumsuzluğa rağmen,yine de Devletimizin kararlı duruşuyla Ciddi bir mücadele verilmeye çalışılan FETÖ ile mücadele konusunda, 2016 Yılından buyana yürütülen mücadele neticesinde, ciddi güç ve üye kaybeden FETÖ Terör örgütü elemanları, Ceza hukukumuzdaki boşluktan faydalanıp, Etkin pişmanlık yasası ve itirafçı olarak işledikleri suçlardan hiç ceza almadan kurtula bilme adına, bilinçli olarak kendilerini yakalatmak da, sözde kaçış güzergahı olarak da, yakalanacaklarını bile bile, denetimlerin en sık olduğu yerlerden olan Ege sahilleri seçmektedirler. Örgüt üyelerinin neredeyse tamamına yakınının kendilerini yakalattıktan sonra izlediği yöntem ise, kurgulandığı gibi hep aynı. Etkin pişmanlık yasası ve itirafçı olmak. Maalesef ki bu yapının elamanları özellikle son 1 yıldır , izledikleri bu yöntemle kendilerini yakalatıp bir çoğu hiç suç işlememişler gibi, Vatan haini değillermiş gibi yeniden aramıza dönüyorlar. 


AKSAÇLILAR olarak diyoruz ki; Zaten bitmemiş olan sadece güç kaybetmiş olan FETÖ belasının yeniden canlanmaması için, Hukuk sistemiz de yeni bir düzenlemeye gidilerek, yakalanan örgüt mensuplarının, yeni düzenlenecek olan ceza hukuku içerisinde  yargılanmalarının sağlanması, Suçlular ise, hiçbir koşul ve şartta hiçbir cezai indirimden faydalandırılma dan “VATAN HAİNİ” olarak yargılanmalarının sağlanması olmalıdır.


Bizler AKSAÇLILAR olarak, Devlet Ebet Müddet çizgimizden hareketle, Muhtaç olduğumuz Kudretin Damarlarımızdaki asil kanda olduğunun bilinciyle, nefesimiz yettiğince her platformda, Milli Güvenlik sorunumuz olarak gördüğümüz her konuda, mücadelemize devam edeceğimizi bu vesile ile bir kere daha ilan ediyoruz” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR