Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:50

AKŞAM SEFASI

Neşeli, eğlendirici bir gece yaşadık. Bu gecenin iki önemli değeri, iki önemli teması vardı: Biri kitap, öbürü müzik. Kitap, beyinleri; müzik ise ruhları besler. İki besin kaynağı besledi bizleri. Konser, sosyal sorumluluk amacıyla düzenlenmişti. Özel eğitime gereksinimi olan çocuklar için kitap toplamak ve kitaplık oluşturmak amacını taşıyordu. Konseri izlemeye gelenler , kitap paketleriyle gelmişlerdi salona. Ne yüce bir amaç. Ne güzel bir etkinlik. Kitaplık kurarak, çocuklara kitap sevgisi aşılamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-01-2024 10:19
AKŞAM SEFASI

Konser, hareketli, neşeli eserlerle başladı. Görünüşte korist sayısı tüm korolardan azdı. Ne var ki sesleri çok gür ve çok güçlüydü. Birbirine bağlı birkaç eserden sonra solistler geçidi başladı. 

Hiç sunum yapmadan, aralıksız biçimde sürdü bu geçit. Sazlar, bir eserden öbürüne geçerken solistler koşar adım mikrofona geldiler. Solistlerin her biri güçlü ve eğitimli seslerdi. Hatır gönül gözetmeden seçilmişler. Bileklerinin ve seslerinin haklarıyla kazanmışlar sahne almayı. 

Konser boyunca tempo hiç düşmedi. Hep coşkulu, hep neşeli, hep eğlenceli ve hareketli. Koronun seslendirdiği hareketli şarkılarla sona erdi bu gece. Hiç düşmeden başladığı gibi bitti gece. 

Sazlar, coşkulu, koristler yerinde duramayacak denli kıpır kıpır. Şef de onlara ayak uydurabilseydi gecenin tadına doyum olmazdı. Konser süresince izleyici ile hiç iletişim kurmadı. Bu nedenle de izleyici bu coşkuya eşlik edemedi. Güzel ve nitelikli sesler, hareketli şarkılar bu açığı kapadı. 

Bu güzel geceyi yaşatan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

HABER; Zeki Baştürk

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR