Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 13:28

AKUT’tan “15. GELENEKSEL METRİSTEPE ZAFER VE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ”

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin önderliği ve Bozüyük Belediyesi’nin katkıları ile Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Birinci İnönü Zaferi'nin 102’nci yılı etkinlikleri kapsamında "15. Geleneksel Metristepe Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü" düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-01-2023 14:14
AKUT’tan “15. GELENEKSEL METRİSTEPE ZAFER VE ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ”

AKUT Bozüyük ekibi misafirliğinde AKUT Bursa, AKUT Eskişehir, AKUT Kocaeli ve AKUT İstanbul ekiplerinden toplam 70 kişilik bir ekibin katıldığı yürüyüşe halkımız da büyük ilgi gösterdi. Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Bozüyük Kaymakamı Sayın Adem Öztürk’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 450 kişi Metristepe’ye ulaştı.  

Sadece düşmanın değil, bir milletin makus talihinin de yenildiği Metristepe’de, anma etkinlikleri 8 Ocak 2023 Pazar sabahı saat 10.00 da başladı ve tempolu bir yürüyüş ile 8 kilometrelik zorlu mesafeyi 2,5 saatte kat ederek saat 12:30 sularında Metristepe'ye ulaşıldı. Bayrak eşliğinde anıta yürünmesi, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, Metristepe Zafer Anıtı önünde fotoğraf çektirilmesiyle tamamlandı.

AKUT Hakkında

AKUT Arama Kurtarma Derneği, kurulduğu 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 4.488 operasyonda, 4.618 insanın hayatını kurtardı. Yaşamın kutsal ve en değerli olduğunun bilinciyle 1.741 hayvanın da kurtarılmasını sağladı. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye ‘’Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri’’ vermeye devam ediyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yardım çağrısı aldığı yurtdışı afetlerinde de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü tüm eğitim, operasyon, malzeme vb. ihtiyaçlarını ise destekçilerinin bağışlarıyla karşılıyor.  

AKUT Arama ve Kurtarma Derneği Basın İlişkileri Birimi basiniliskileri@akut.org.tr

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR