ALANYA - Alanya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen dev bir organizasyonla kutlandı. Gündüz programlarının ardından akşam saatlerinde başlayan kutlamalar, tarihi anlara sahne oldu. Binlerce Alanyalı, Türk bayrakları, marşlar ve meşaleler eşliğinde bayram coşkusunu doruğa çıkardı.
Dev Kortej: Sokaklar Kırmızı-Beyaza Büründü
Akşam kutlamalarının startı, Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Kortej Yürüyüşü ile verildi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe; Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, protokol üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.
Protokol üyeleri tarafından yakılan kurtuluş meşaleleri, geleceğin teminatı olan gençlere emanet edildi. Atatürk Caddesi ve İskele Caddesi güzergâhı boyunca marşlar eşliğinde ilerleyen kortej, Eski Belediye Binası arkasındaki etkinlik alanında son buldu.
"Gençlik Varsa Cumhuriyet'in Işığı Sönmez"
Konser öncesi alanı dolduran binlerce kişiye hitap eden Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, 19 Mayıs’ın sadece bir bayram değil, bir milletin küllerinden doğuş hikayesi olduğunu vurguladı. Özcan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu akşam burada, karanlığın içinden doğan umudu, esarete karşı yakılan kurtuluş meşalesini hep birlikte taşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek sizlere duyduğu güveni dile getirmiştir. Gençlik varsa umut vardır, gençlik varsa Cumhuriyet’in ışığı sönmez! Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene!"
"Sarı Saçlı Mavi Gözlü Devin Gözü Arkada Kalmasın"
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in selamını ileterek sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ise gençlere olan güvenini dile getirdi. Koçak, "Sarı saçlı mavi gözlü dev adamın gözü arkada kalmasın, emaneti emin ellerde. Gün senin, şenlik senin; bayramınız kutlu olsun gençler!" diyerek alanı coşturdu.
Ceza ile Rap Rüzgarı ve Anlamlı Hediye
Konuşmaların ardından alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde rap müziğin sevilen ismi Ceza sahne aldı. Eski Belediye Binası arkasını hıncahınç dolduran binlerce müziksever, ünlü sanatçının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Alanya'da unutulmaz bir performansa imza atan Ceza'ya, gecenin anısına anlamlı bir hediye sunuldu.
Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak ve Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, ünlü sanatçıya çiçek takdiminin yanı sıra, Alanya'nın geleneksel kültürel değerlerinden olan ipek kozasından işlenmiş Türk bayrağı figürlü tablo hediye etti.
Görkemli kutlama programı, konserin ardından hafızalarda iz bırakarak sona erdi.
Haber: Zeki Demir / Alanya





































