Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:12

Alemdar projenin detaylarını ilk kez paylaştı:

“Kültür Merkezi ve bin kişilik Tiyatro Salonu Sakarya’ya yakışacak” Kültür Merkezi ve 1000 kişilik Tiyatro Salonu projesiyle Sakarya’da kültür ve sanata güçlü bir alan açacaklarını açıklayan Başkan Adayı Alemdar, “İçerisinde konferans salonu, fuaye alanları, sergi alanları, eğitim sınıfları, tiyatro sahnesi ve diğer tüm gerekliliklerin yer aldığı proje ile Sakarya’da sanatın sesi yükselecek. Konserler, sergiler, söyleşiler, paneller, sinema ve tiyatro gösterimleri gibi kültürel ve sanatsal buluşmalarımızın çeşitliliği artacak” dedi. Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, seçim vaatleri arasında yer alan Kültür Merkezi projesine dair açıklamalarda bulundu. Bin kişi kapasiteli tiyatro salonu ve çok amaçlı bir kültür merkezi inşa ederek şehrin kültür-sanat yaşamını zenginleştireceklerini belirten Alemdar, içerisinde konferans salonu, fuaye alanları, sergi alanları, eğitim sınıfları, tiyatro sahnesi ve diğer tüm gerekliliklerin yer aldığı proje ile Sakarya’da sanatın sesinin yükseleceğini aktardı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 08-03-2024 17:12   Güncelleme : 08-03-2024 17:13
Alemdar projenin detaylarını ilk kez paylaştı:

1000 kişilik tiyatro ve Kültür Merkezi

Bin kişi kapasiteli tiyatro salonu ve çok amaçlı bir kültür merkezi inşa edeceklerini belirten Alemdar, “72 farklı kültürün huzur içinde yaşadığı şehrimizde sosyal yaşamı zenginleştirmek için kültür ve sanat etkinliklerine önem vereceğiz. Konserler, sergiler, söyleşiler, paneller, sinema ve tiyatro gösterimleri gibi kültürel ve sanatsal buluşmalarımızın çeşitliliğini artıracağız. Çocuklar, kadınlar ve gençler için etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Sakarya’da sanatın sesi yükselecek

Başkan Adayı Alemdar, Sakarya’nın kültür sanatta yeni mekanlar, nitelikli buluşmalarla örnek alınan bir şehir olacağını ifade ederek, “Entelektüel isimleri vatandaşlarımızla buluşturacağız. Akademiler kurarak gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine fırsat sunacağız. Şehrimizden yeni sinemacıların, tiyatrocuların, yazarların yetişmesi için gereken kültür ve sanat iklimini oluşturacağız. Niceliği değil, niteliği önceleyeceğiz. Sakarya’da sanatın sesi yükselecek. İnşallah bin kişilik tiyatro salonu ve kültür merkezi projemiz Sakarya’ya çok yakışacak” diye konuştu

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR