Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 00:57
1 Advert

AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ortaklığında her yıl 03-09 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Amatör Spor Haftası açılışı Çark Caddesinden Demokrasi meydanına düzenlenen yürüyüş ile başladı.

SPOR
Giriş Tarihi : 04-10-2022 10:28   Güncelleme : 04-10-2022 10:33
AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Çark Caddesinden başlayan yürüyüşe Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç Adapazarı Belediye Başkan Yard. Fatih Çelikel, ,Sakarya ASKF Başk. Yaşar Zımba,Amatör Spor Kulup yönetici ve sporcuları,amatör sporcular ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler,sporcular ve halktan katılımlar ile demokrasi meydanına bando eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Demokrasi meydanında,Saygı Duruşu ve isitiklal marşı söylendi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın açılış konuşmaları sonrası protokol,sporcu ve antrenörler ile hatıra fotoğrafı çekimi ardından program sona erdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Spora ve sporcuya kapılarımız her zaman açıktır”

“Spora verilen desteğin her geçen gün artarak devam edeceğini ifade eden Başkan Yüce, “Spor, kardeşliğin, barışın, evrenselliğin bir simgesidir. Sağlıklı bir toplum olabilmek, sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için toplumsal anlamda en önemli unsurlardan biri spordur. Sakarya’nın spor şehri olacağının altını çizen Başkan Yüce, “Şehrimizde tüm kurumlarımız ile işbirliği halinde hayata geçirdiğimiz projelerle ‘Spor Şehri Sakarya’ hedefimize emin adımlarla ilerliyor amatör sporun ve sporcunun her daim destekçisi olmaya da devam ediyor olacağız.” açıklamalarını yaptı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açık oturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır.”

 

“Sakarya olarak bünyemizde 93 tesisimiz de 366 kulup 54 branş ve 100 binin üzerinde amatör sporcumuza hizmet vermekteyiz. Spor şehri Sakarya’mızda sporun ve sporcunun her daim yanında olacağız.”

“ Çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için uzman antrenör kadromuzla ve modern spor tesislerimizle daima halkımızın hizmetindeyiz. Sakarya’lı tüm çocuk ve gençlerimizi GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulların da ağırlamak dan mutluluk duyacağız.”

“Amatör Spor Haftası boyunca 16 ilçemize bağlı tüm tesislerimizde etkinliklerimiz devam edecektir. “ açıklamalarını yaptı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR