Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 18:50

“AnadoluyuzBİZ” GENÇLERİ SAKARYA’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “AnadoluyuzBİZ” projesi kapsamında Tekirdağ ilinde gençlik merkezlerine üye, 18-23 yaş arası 37 gönüllü kız öğrenci Sakarya’ya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla hayata geçirilen “AnadoluyuzBİZ” projesi kapsamında Tekirdağ ’dan gelen 37 kız öğrenci Sakarya programını gerçekleştirdi. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 3 gün süren projede gençler , çeşitli aktivitelerin yanı sıra Sakarya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-07-2023 11:09
“AnadoluyuzBİZ” GENÇLERİ SAKARYA’DA

Projenin birinci gününde, ilk olarak Çökekler Mahallesi'nde bulunan, 8 Ocak 1994 yılında şehadete yürüyen Şehit Fatih Kemal Yarar’ın ailesini ziyaret eden gençler, Şehitlik Anıtı, Yüzüncü Yıl Anıtı, Şehitlere Saygı Anıtı, şehidimizin isminin verildiği okul, şehitler köşesi ve şehidin babasının kendi emekleriyle oluşturduğu Fatih Kemal Yarar Müzesi'ni ziyaret etti. Şehidin hikayesini annesinden dinleyen gençler, tüm şehitlerimizin ruhuna dualar okuyarak şehitlikten ayrıldı.

Gençler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği ziyareti gerçekleştirip akabinde Serdivan Sakarya Şehitliği'ni ziyarette bulundu.

Adapazarı Gençlik Merkezi'ni ve Yaşayan Stadyum'u gezerek, laser tag oynamayı da ihmal etmedi.

Projenin ikinci gününde Karasu ilçesini ziyaret eden gençler, Küçükboğaz Gölü'nü, Karasu sahilini, Acarlar Longozu'nu, Karasu Yenimahalle’yi gezdi. Yenimahalle'de çevre temizliği yaptıktan sonra Serdivan’da bulunan Millet Bahçesi'ni ve Çark Caddesi'ni gezdi.

Programın üçüncü gününde Adapazarı Deprem ve Kültür Müzesi'ni, Geyve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü, Ali Fuat Cebesoy Müzesi'ni, Ali Fuat Cebesoy Köprüsü'nü, Ali Fuat Cebesoy Kabri ziyaretini, Taraklı gezisini, Sapanca gezisini ve esnaf ziyaretini gerçekleştirdi.

Serdivan Gençlik Merkezi bahçesinde Sakarya İtfaiyesi tarafından ‘’Farkındalık Eğitimi’’ ve ‘’Yangın Söndürme Eğitimi’’ alan öğrenciler sonrasında uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD personelleri tarafından saha deneyimleri hakkında ve "AFAD Gönüllüsü nasıl olunur?" ile ilgili bilgiler alarak merak ettiği soruların cevaplarını aldı. "Afet Çadırı Kurma Eğitimi" verilen gençler uygulamalı olarak kendi çadırlarını kurup bozmayı ve çadır katlamayı öğrenerek programı sonlandırdı.

Gün sonunda; Eğitim Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler Şube Müdürü tarafından AnadoluyuzBİZ Projesi ile Sakarya’ya gelen gençlere Katılım Belgesi takdim edilerek veda gecesi düzenlendi .

Programın son gününde , Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ziyaret edilerek gençlere bilinçlendirme çalışması yapıldı. Birlik gezdirildi, araçlar tanıtıldı, sohbet edildi. Poyrazlar Gölünde doğa ile iç içe vakit geçiren öğrenciler , kuşlar için yem dağıtma çalışması yaptı.

Sakarya’dan memnun ayrılan öğrenciler , emeği gecen herkese teşekkür ederek , Tekirdağ İline uğurlandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR