Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 06:25

AYDIN BENLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Yazarlarımızdan, hemşerimiz yazar Aydın Benli 28. Dönem Ankara 1. Bölge milletvekili adaylığını açıkladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-10-2022 13:38
AYDIN BENLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

27. Dönem de aday adayı olan Aydın Benli, bu dönem meclis kürsüsünden Ankara’yı temsil edecek. ‘’Ankara’ya Ankaralı Milletvekili yakışır’’ sloganı ile Bismillah deyip yol açıktı.    

Ankara aşığı olan, eserlerinde bu aşkı dile getiren hemşerimiz Ankara için kolları sıvadı. Uzun yıllar TBMM’de danışmanlık ve çeşitli görevler yapan Aydın Benli ‘’hizmete talibim, Polatlı il olsun. Bala, Elmadağ, Evren, Gölbaşı Haymana köy olmasın, Ankara’yı temsil eden milletvekilleri Ankara’yı bilmiyor, Ankara’yı tanımıyor, Ankara’yı bilmeyen, Ankara’yı tanımayan biri, Ankara’nın refahı ve kalkınması için; Gençler, öğrenciler, esnaf, Zanaatkarlar ve memurlar için ne yapabilir ve dahi ne yaptı ki!.’’ Dedi. 
      
Aydın Benli’yi kısaca tanıyalım;   

Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Şerefligökgözü köyünde dünyaya geldi. Yedi çocuklu büyük bir ailenin altıncı çocuğudur.   

İlkokulu Şerefligökgözü köyünde okudu, ortaokulu Haymana On İki Eylül Ortaokulu’nda, liseyi Haymana Lisesi’nde okudu.   


Eskişehir Anadolu Üniversitesi, “Banka ve Sigortacılık” bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin “Açık Öğretim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği” bölümünü bitirdi.   

Yüksek lisansını Kastamonu Üniversitesi’nde, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında yaptı. “Aşk-ı Virane Ve Aşk-ı Şahane” isimli şiir kitabı, “Unutulanlar- Derin Devlet”, “Kanlı Dosyalar”, “Dikkat Cinayet”, “İstihbaratçı - Akıl Oyunları”,  “Kanlı Ay”, “Köşemdeki Yazılar” ve  “Alevi Başkan - İstihbaratçı’’ eserlerini çıkarmıştır.   


Birçok internet ve yerel haber gazetelerinde köşe yazısı yazmaktadır. Memleket aşığı, hümanist, doğayı seven, insan haklarına önem veren, kadına karşı şiddetin karşısındadır, çocuk ve hayvan haklarının savunucusudur…   

Ankara için önemli kalkınma ve istihdam projeleri hazırlayan Aydın Benli, ‘’yeni dönemde Ankara ve Ankara’lı için hayırlı olacak, bizi takipte kalın dedi.’’

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR