Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:01

Başkan aday adayı Alpaslan Kılıç Sapanca’nın yıldızı her geçen gün daha da fazla parlamaktadır

Sapanca Belediye Başkan adayı Alpaslan Kılıç, Sapanca’ya dair değerlendirmelerde bulundu. “Sapanca’nın yıldızı her geçen gün daha da fazla parlamaktadır” diyen Kılıç, altyapı ve ulaşım konusunda eksiklerin olduğunu belirtti. Sapanca Belediye Başkan aday adayı Alpaslan Kılıç, Turizmci gözüyle Sapanca’yı değerlendirdi. Altyapının yetersiz olduğunu vurgulayan Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti;

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 13:35   Güncelleme : 12-12-2023 13:37
Başkan aday adayı Alpaslan Kılıç Sapanca’nın yıldızı her geçen gün daha da fazla parlamaktadır

“Sapanca’nın yıldızı her geçen gün daha da fazla parlamaktadır. Kongre ve seminerler için ve ayrıca hafta sonları, özel günler ve bayramlarda, kısa tatil için en çok tercih edilen turizm bölgelerinden biriyiz. Sapanca turizmde önemli aşamalar kaydetmiştir. Yatırımcıların çabası ve girişimleri yanında, yerel ve genel yönetimlerin de görev ve sorumluluklarında olan; altyapı hizmetleri maalesef yetersiz kalmaktadır.

Kanalizasyon, yol, su, elektrik, temizlik ve sağlık hizmetleri; birincil ve en önemli yatırımlardır. Sapanca' ya gelen misafirlerin; yolları yetmeyen, suları akmayan, elektriği çekmeyen, çöpleri saatlerce toplanmayan, otoparkları yetersiz, ana caddelerinden birinde; yollarında göletleri olan bir Turizm beldesi ile karşılaşması, hepimize olumsuz yönde dönüşlere sebep olmaktadır.

 

“Küçük işletmeci ve yatırımcıların tedbir alma gücü yok”

Ulaşım ve yol için, Karayolları ve Belediye; Elektrik hizmetleri için Kamuda TEİAŞ, özelde SEDAŞ; su ve kanalizasyon için Büyükşehir ve ilçe belediyesi yetkili olduğu gibi; çöp hizmetleri için ise ilçe belediyesi görevini yapmakla yükümlü ve sorumludur. Sapanca' da yaşayan hane halkımız vatandaşlar ile küçük işletmeci ve yatırımcıların çok azı bu tedbirleri alabilir. Elektrik ve su ihtiyaçları için ekstra bir yatırım yapma ve tedbir alma gücü imkanları maalesef bulunmamaktadır.

 

“Sapanca’nın geleceği için köklü yatırım yapacağız”

Turizm de marka ve lider olmak için, tüm hizmetlerin aksamadan yürütülmesi ile mümkün olabilmektedir. Belediye yönetimince altyapı ve belirtilen hususlarda, doğru yerlere köklü yatırım yapılması gerekiyor. Otoban çıkışından Sapanca ve Kırkpınar yönünde; Demiryolu altındaki Kırkpınar Sapanca arasında; Kırkpınar Maşukiye arasındaki mevcut yol yetersiz kalmaktadır. Acilen alt yapı yatırımları yapılmalıdır. Bu konuda projelerimiz var.

 

Sapancalı halktan destek istedi

Bizler; belediyenin imkanları, Yasa ve yönetmeliklerin bizlere sağladığı imkanlar ile sorunları önem sırasına göre çözeceğiz. Doğası bozulmayan, gölü ve ormanları korunan, altyapı hizmetleri aksamayan, çevresi temiz, trafiği düzgün bir Sapanca yaratma iddiası ile yola çıkıyoruz. Sapancalı halkımızdan desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR