Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 20:29

Başkan Adayı Yusuf Alemdar Sakarya İli ile ilgili projelerini anlattı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Adayı Alemdar, Sakarya Gelişim Vizyonu Proje Tanıtım Toplantısı ile yeni dönem yatırım ve projelerini açıkladı. Alemdar, “Kentsel gelişim, ulaşım, yeşil alan, tarım, kültür, sanat ve sporda inşallah Sakarya Yüzyılı başlıyor” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-02-2024 12:29
Başkan Adayı Yusuf Alemdar Sakarya İli ile ilgili projelerini anlattı

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Sakarya Gelişim Vizyonu’yla projelerini ve 2030 Kentsel Gelişim Vizyonu’nu açıkladı. Kentsel gelişimden ulaşım ve çevreye, tarımdan sıfır atığa, turizmden sağlığa, kültürden sosyal çalışmalara, kadın, genç ve çocuklardan engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlere, spor ve birçok alanda projelerini kamuoyuyla paylaşan Alemdar, ‘Sakarya Yüzyılı Başlıyor’ vurgusunda bulundu.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Proje tanıtımı öncesi bir selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Adayı Alemdar, “Bugün Sakarya için bir araya geldik. Şehrimizin geleceğini, Sakarya için yapacaklarımızı konuşacağız. Gelecek vizyonumuzu ve projelerimizi paylaşacağız. Sakarya’yı Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla izleyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, hep birlikte başaracağız. Bizler Sakarya’nın sadece bugününü değil, geleceğini düşünüyor ve planlıyoruz” diye konuştu.



GELECEĞİ PLANLIYORUZ
Alemdar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Afetlere karşı dirençli bir şehir olmak, önceliğimiz olacak. Yatay mimari anlayışından taviz vermeden, deprem görmüş, risk taşıyan yapıları dönüştüreceğiz. Ulaşımda trafik akışını rahatlatacak yeni bulvarlar, köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Toplu taşıma filosunu, çevre dostu araçlarla yenileyecek, raylı sistemleri mutlaka şehrimize kazandıracağız. Yeşil alanlar, millet bahçeleri ile hemşehrilerimize nefes alacakları yeni ortamlar sunacağız. Şehrin doğasını, suyunu, çevresini koruyacağız. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekleyerek tarımsal üretimi artıracağız. Turizm potansiyelini en iyi şekilde kullanan, gelişmiş sanayisi ile ülkemizin üretim kapasitesine büyük katkı sağlayan bir Sakarya oluşturacağız. Sosyal belediyecilik anlayışını önceleyerek eğitimde, sporda, sağlıkta, kültür ve sanatta şehrimizi yeni modern kimliğine hep birlikte kavuşturacağız. Projelerimiz, yılların birikimi, alanında uzman bilim insanlarının üretimiyle hazırlandı. Her biri gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde projelendirilmiş, altyapısı dahil olmak üzere ciddi bir planlama süreci ile ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ ŞEHİR
Konuşmasının ardından video gösterimi eşliğinde proje detaylarını paylaşan Alemdar, önceliklerinin afete dirençli bir şehir kurmak olduğunu ifade ederek, “Dirençli şehir olmanın ön şartı, afetlere karşı geliştirilecek önlem ve hazırlık çalışmalarıdır. Şehrimizin deprem kuşağında olduğunu ön görerek çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Bu kapsamda;

· Hazırladığımız planlar doğrultusunda şehrin sağlam zeminlerinde toplu konut ve arsa üretim çalışmaları yapacağız.

· Afet odaklı planlama çalışmaları ile afet risk haritalarımızı hazırlayacağız.

· Deprem izleme merkezi kuracağız. 7/24 deprem riskini ve olası afet hareketlerini izleyeceğiz.

· Afet bilincinin oluşması için öncelikli çocuklar olmak üzere uygulamalı eğitimlerin verileceği afet eğitim parkı yapacağız.


YAZLIK KAVŞAĞI, YENİ DUBLE YOLLAR, ŞEHRE YENİ GİRİŞLER
Başkan Adayı Alemdar, şehrin ulaşımına dair projelere dikkat çekerek, “Hepinizin bildiği üzere Sakarya’mızın nüfusu her geçen gelişiyor. Bu gelişim de özellikle trafik yoğunluğu noktasında belli gereksinimleri beraberinde getiriyor. Yeni duble yollar, köprüler, kavşaklar ve şehre yeni girişlerle ulaşımı hızlandıracağız. Bu kapsamda;

· Trafik yoğunluğunun oluştuğu Yazlık Kavşağı, Bekirpaşa gibi noktalarda acilen yeni düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

· Şehre yeni girişler, yeni duble yollar, köprü ve kavşaklar yapacağız.

· Toplu taşıma konforunu artırarak ilçelerimizden şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracağız.

· İlkokul ve ortaokul öğrencileri için belediye otobüslerinde ulaşımı ücretsiz sağlayacağız.

· Lise ve üniversite öğrencileri için %54 oranında indirimli seyahat imkanı sunacağız.

· Daha konforlu bir ulaşım için toplu taşıma filomuzu yenileyeceğiz.

· İlçelerimizde yer alan toplu taşıma terminallerini yeniden yapılandıracağız, ihtiyaç olan bölgelere yeni terminaller inşa edeceğiz.

· Ulusal karayolu ağı ile şehir merkezindeki yolların entegrasyonunu sağlayıp, yeni çevre yolları planlayacağız.

· Raylı sistemdeki olumlu adımları devam ettirecek, yeni hatlarla bu girişimi geliştireceğiz.

· Yapımı planlan Süper Hızlı Tren’in terminal alanı ile şehir arasındaki ulaşım ağının entegre edilmesini sağlayacağız.

· Yeni yaya yolları ve yayalaştırmalar ile hemşehrilerimizin şehir içinde güvenli hareketliliğini artıracağız.

TARİH DOĞA VE ESTETİK
Konuşmasında yeşil alan vizyonuna vurgu yapan Alemdar, “Yeşil Alan Vizyonumuz ile hemşehrilerimizin doğa ile buluşmalarını sağlayarak, kentsel estetiğin iyileştirilmesi için bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz. Şehrimizin tarihi, doğası ve kent estetiğini tek bir perspektifte yapılandıracağımız çalışmalarda;

· Hemşehrilerimizin doğa ile buluşmalarını sağlayacak ve ailecek vakit geçirecekleri yeni parklar ve millet bahçeleri inşa edeceğiz.

· Şehre ferahlık katacak bölge parkları yapacağız.

· Şehre yakın konumda büyük ölçekli tabiat parkı ve piknik alanları kuracağız. Kamp ve karavan alanları ile insanımıza rahat nefes alacakları alanlar oluşturacağız.

· Sakarya nehrinin şehrin kullanımına açılması için gerekli çevre düzenlemelerini tamamlayacağız.

· Erenler, Dörtyol ve Beşköprü kavşaklarının bulunduğu D-100 Karayolu üzerindeki görünümün iyileştirilmesi için yeni projeler hazırlayacağız.

· Tarihi Justinyanus Köprüsü ve vadisini şehrin yaşam alanına dahil edeceğiz.

· Çark Deresi-Sapanca-Yeni Yerleşim Bölgesi güzergahında kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolunun hayata geçirilmesini sağlayacağız.

· Sapanca Gölü kıyısının tamamının, doğal ve tarihi eşiklerle bağlanarak şehir merkezine entegre edilmesini sağlayacağız.

KAMU HİZMET ALANLARI


Başkan Adayı Alemdar, projelerinde hizmet anlayışında yenilikçi bir çizgi izleyeceklerini ifade ederek, “Yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde çevreye değer katacak olan yeni kamu hizmet alanlarının inşa edeceğiz. Toplumumuzun her kesiminin faydalanacağı projelerimizde;



· Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine erişim konusunda tek noktada işlerini görebilecekleri yeni Kamu Hizmet Alanları ve Kongre Merkezini şehrimize kazandıracağız.



· Yeni Kamu Hizmet Alanları, şehrimizin sanat ve kültür yaşamının da merkezi haline gelecek. Yeni Hizmet Alanlarını sadece kamu hizmetlerinin görüldüğü bir mekân olmaktan öte, gençler, kadınlar, sanatseverler için yaşayan ve canlı bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz.

YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE
Yeni dönemde çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Alemdar, “Şehrimiz özellikle yenilenebilir enerji alanında oldukça gelecek vadediyor. Güneş ve jeotermal enerjilerimizi doğru bir şekilde kullanacağız. Bizler de bu noktada yenilebilir enerji ve sıfır atık projeleri ile kaynaklarımızı korumanın gayreti içerisinde olacağız. Çevremizi korumak ve gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına;

· Yenilenebilir enerji alanında Sakarya’nın potansiyelini değerlendireceğiz. Güneş, jeotermal ve su enerji potansiyelimizi etkin bir şekilde kullanacağız.

· İhtiyaç olan bölgelerimize yeni atık su arıtma tesisleri yapacağız.

· Sıfır atık hedeflerine ulaşmak için evsel atıkların geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılması için tesisler kuracağız.

· Düzenli katı atık depolama sistemleri ile ilçelerimizin evsel atıklarını çevreye zarar vermeden ileri teknolojiyle geri dönüşüme kazandıracağız.



SPORTİF FAALİYETLER
Şehrin spor alanında da geliştirileceğini belirten Alemdar, “Sakarya ülkemize birçok alanda sporcu yetiştiren ve bu alanda bizlere büyük gururlar yaşatan bir şehir. Bu noktada önemli bir hassasiyet taşıyoruz. Özellikle Sakaryaspor’umuz başta olmak üzere, her branşta gerçekleştirilen sportif faaliyetlerini destekleyeceğiz;

· Sakaryaspor’umuzu desteklemek için gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz.

· Sporu her alanda destekleyecek ve öncelikli olarak her ilçede yeni spor tesisleri inşa edeceğiz.

· Şehirdeki bisiklet yol ağını genişleterek, karbon salınımını en aza indirmenin gayreti içerisinde olacağız.

· Amatör spor kulüplerini ve altyapı çalışmalarını destekleyerek sporcu yetiştiren Sakarya kimliğini yeniden kazanacağız.

7-24 HİZMET ANLAYIŞI
Konuşmasında sosyal belediyecilik vurgusu yapan Alemdar, “Bizim vizyonumuz, kimsesizlerin sesi olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Toplumumuzun tüm kesimine sağlayacağımız 7/24 sosyal hizmet anlayışıyla, bizi biz yapan ve aramızdaki bağı güçlendirecek çalışmalara imza atacağız. Bu noktada tüm çalışmalarımızı tamamladık;

· Sosyal Kart projesiyle kimseyi yalnız bırakmayacağız.

· Yaşlı hemşehrilerimiz için Yaşlı Yaşam Evleri inşa edip, bakım ve destekle hayatlarını kolaylaştıracağız. Onlara yalnız olmadıklarını hissettireceğiz.

· Düşük gelire sahip özel gereksinimli ve emekli hemşehrilerimize destek olmak için su kullanım ücretlerinde %65 oranında indirim sağlayacağız

· İlçe belediyelerimizle koordine içinde yaşlı ve yalnız yaşayan hemşehrilerimize evde bakım hizmeti, ev temizliği ve sağlık desteği sunacağız.

DUYARLI BELEDİYECİLİK VİZYONU
Başkan Adayı Alemdar, yeni dönemde duyarlı belediyecilik ruhuyla hareket edeceklerini ifade ederek, “Bizler çok köklü ve kadim bir kültürün bireyleriyiz. Bu kültürde çevremizde yaşayan canlılara sahip çıkmak ve onlara merhamet göstermek bizler öncelikleri arasında yer almaktadır. Sokaklarda sahipsiz hayvanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu kapsamda;



· Sahipsiz ve kimsesiz canlılarımıza sahip çıkacak, onlar için doğal yaşam alanları oluşturacağız.

· İlçe belediyelerimizle birlikte kuracağımız doğal yaşam alanlarında sahipsiz ve kimsesiz canlıların bakımını da gerçekleştireceğiz.



YENİ YÜZYIL KULESİ VE SAHİL DÜZENLEME


Alemdar, Turizm alanında da çok yönlü çalışmalar gerçekleştireceklerine işaret ederek, “Sakarya’mız tarihiyle, doğasıyla ve yaz turizmiyle adet bir cennet rolü üstleniyor. İçinde yaşadığımız bu güzellikler doğru yönetildiğinde, bölgedeki cazibesi daha da artacaktır. Bunun yanı sıra ekonomik kalkınmanın da öncülerinden olabilecek turizm alanında;

· Çevre kirliliğine yol açan verici antenlerinin tek merkezde toplanmasını sağlayacak ve bünyesinde seyir teraslarının yer alacağı Yeni Yüzyıl Kulesi inşa edeceğiz.

· Kongre turizmini destekleyecek nitelikli yeni turizm tesislerinin yapımını destekleyeceğiz.

· Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerimizde yapılacak sahil düzenlemeleriyle şehrimize yeni mavi bayraklı plajlar kazandıracağız.

· Karadeniz sahillerimizin ekonomik potansiyelini artırmak için yeni balıkçı barınakları inşa edeceğiz.

· Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği içinde Marina inşa ederek Karadeniz sahilimizin ulusal ve uluslararası alanda cazibe merkezi olmasını sağlayacağız.

· Kış turizmine yönelik olarak Akyazı Keremali Yaylası’na kayak merkezi yapacağız.

· Yeşil ve mavinin buluştuğu yaylalarımızda yayla turizminin gelişmesi için tanıtım ve organizasyonlar hayata geçireceğiz.

· Poyrazlar Gölü, Acarlar Longozu gibi doğal mirasların sosyal olarak işlevsellik kazanması ve ulusal cazibe merkezi haline gelmesi için altyapı çalışmaları gerçekleştireceğiz.

BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM
Konuşmasında eğitim alanında hayata geçirilecek projelere dikkat çeken Alemdar, “Bir toplumu şekillendiren ve o toplumu geleceğe taşıyan en önemli unsur eğitimdir. Kalitenin ve standartların arttığı bir eğitim tablosunda hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceği bir o kadar garanti altında olacaktır. Projelerimizin hazırlık sürecinde özel bir hassasiyet sergilediğimiz eğitim vizyonumuzda;

· Öncelikli olarak çocukların bilim ile buluşacağı yeni bir Bilim Merkezi ve Planetaryum inşa edeceğiz

· Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi için kurulacak olan yeni kampüsün yapım çalışmalarını hızlandıracağız.

· Çocukların bilişsel ve kültürel gelişimleri için Çocuk Akademisi kuracağız.

· 4-6 Yaş grubu çocukların sağlıklı gelişimleri için mahallelerimize kreşler açacağız.

· Gençler ve çocuklar için kütüphanelerde ücretsiz internet ve ücretsiz ikram servisleri yapacağız.

· Yaygın eğitim hizmeti veren SAMEK kurslarını geliştirecek, ev kadınlarının el emeklerine sahip çıkacak ve kooperatifleşmeyi destekleyeceğiz.

· Çocukların trafik kurallarını öğreneceği, eğitimin eğlence ile buluştuğu uygulamalı yeni trafik eğitim parkları yapacağız.

ÇOCUK KLİNİĞİ VE ŞEHİR HASTANESİNE KOLAY ULAŞIM
Başkan Adayı Alemdar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Şunu çok iyi biliyoruz ki, sağlık alanı, az evvel ifade ettiğim eğitim alanı kadar önemli ve sorun kaldırmayacak bir alandır. Bu noktada mevcutta devam eden çalışmalarla birlikte, 16 ilçemizin tamamını kapsayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz;

· Yapımı devam eden Sakarya Şehir Hastanesi’ne kolay erişim imkânı sağlayacak ulaşım altyapısını kuracağız.

· Çocuklarımız için 7/24 hizmet verecek bir Çocuk Kliniğini hayata geçireceğiz.

· İlçelerde eksik olan sağlık ocağı, poliklinik ve hastane gibi sağlık tesislerinin açılması için altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yatırım programlarına alınması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

· İlçelerimizde büyükşehir sağlık noktaları oluşturarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

YERLİ TOHUM MERKEZİ
Projelerinde tarıma dair çalışmalarını paylaşan Alemdar, “Bildiğiniz üzere Sakarya’mız tarım konusunda ülkemizin en verimli illeri arasında yer alıyor ve önemli bir geçim kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Bizler bu verimliliği doğru bir şekilde tüm bileşenlerimizle geliştirmek istiyoruz. Bu alanda planlı üretimi destekleyerek;

· Tarımsal üretim yapan çiftçiyi desteklemek üzere Çiftçi Destek Kartı ile yakıt ve tohum desteği sağlayacağız.

· Küresel ısınma tehdidi ile dünya genelinde endişe odağı olan gıda tedarik krizlerine karşı tarım alanları korunacak ve verimlilik artırıcı çalışmalar yapılacaktır.

· Sakarya’nın tarımsal potansiyelini artırmak için soğuk hava depoları, yerli tohum merkezi ve toprak verimliliğini artırıcı faaliyetleri hayata geçireceğiz.

· Kırsal yerleşim yerlerinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimize destek olacağız.

PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ SEKTÖRÜ


Konuşmasında süs bitkiciliğine dair mesajlar da veren Alemdar, “Sakarya’mız dış mekan süs bitkisi üretiminde giderek gelişen bir tablo izliyor. Bu elbette bizler açısından çok kıymetli. Özellikle uluslararası alanda giderek gelişen sektöre gerekli desteği sağlayacağız;

· Türkiye’deki dış mekân süs bitkileri üretiminde Sakarya ilk üçte yer alıyor. Peyzaj ve Süs Bitkileri sektöründe organize üretim, satış ve pazarlamayı destekleyip, AR-GE merkezi oluşturacağız.

· Sakarya’nın sektördeki payını artıracağı ve dünya ile yarışacağı özel bir modeli hayata geliştireceğiz.

UZUNÇARŞI’NIN ÜZERİ KAPATILACAK

Sanayici ve esnafla çözüm odaklı çalışacaklarını ifade eden Alemdar, Bizler sanayi ve ticaretin her zaman profesyonel bir plana bağlı kalarak gelişmesini hedefliyoruz. Çağın gerektirdiklerine uygun derecede üretmek ve çalışmak zorundayız. Bu kapsamda yerel yönetimler olarak sanayici ve esnafımızla iş birliğini sistemli bir hale getireceğiz. Hayata geçireceğimiz çözüm odaklı çalışmalarımızda;

· Mevcut ticari merkezlerin altyapı ve çevresel durumlarının iyileştirilmesini sağlayacağız. Uzun Çarşı dönüşüm çalışmasının 2. Ve 3. Etaplarını hayata geçireceğiz. Uzun çarşısının üstünü modern bir sistemle kapatacağız.

· Organize sanayi bölgelerinin (OSB) koruma ve kullanma dengesi içerisinde istihdam sağlamaları ve gelişmelerini sağlayacağız.

· Küçük sanayi bölgelerinin ise altyapı ve üstyapı şartlarını iyileştireceğiz.

MODERN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI
Konuşmasına altyapı projeleriyle devam eden Alemdar, “Günümüz modern şehircilik anlayışı altyapı hizmetlerinde giderek gelişim kaydediyor. Bu gelişime ayak uydurmak için alanında uzman ekip arkadaşlarımızla şehrimizin altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Elbette tüm bu çalışmalarımızı eş güdümlü gerçekleştirerek;

· Çevre dostu enerji kaynağı olan doğalgazın Sakarya’nın tamamına ulaşması için gerekli altyapı çalışmalarının koordine edilmesini sağlayacağız.

· Bilgi çağında hemşehrilerimizin dünya ile olan bağlarının daha güçlü olması için hızlı internet altyapısının gelişimini sağlayacağız.

· Şehrin içme suyu altyapısındaki ihtiyaçları doğal yaşama zarar vermeden çözüp, temiz içme suyuna erişim hususunda altyapımızı güçlendireceğiz.

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
Projelerinde kültür ve sanat çalışmalarının geniş bir yer tuttuğunu ifade eden Alemdar, “Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir diğer odak noktası da kültür ve sanat çalışmalarıdır. Oldukça geniş bir çalışma alanı belirlediğimiz projelerimizle şehrimizin entelektüel birikimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda;

· Bin kişi kapasiteli tiyatro salonu ve çok amaçlı bir kültür merkezi inşa ederek şehrin kültür-sanat yaşamını zenginleştireceğiz.

· Konferans, panel, sergi, söyleşi, sempozyum, konser, tiyatro ve sinema gösterimlerinin nitelik ve niceliğini artıracağız.

· Şehrin dokusuna kültür ve sanatı işleyerek hemşehrilerimizin mutlu, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürmelerini sağlayacağız.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONU
Başkan Adayı Alemdar, dijital dönüşüm vizyonuyla ilgili projelerini paylaşarak, “Bizler her geçen gün küreselleşen ve rekabetin arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Özellikle teknolojinin ve dijitalleşmenin hızla artması, bizleri daha interaktif çalışmayı gerektiriyor. Böylesine önemli bir alanda bizler de sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek;

· Dijital Dönüşüm Vizyonumuz ile yapay zekâ destekli uygulamaları hayata geçireceğiz. Zamandan ve işgücünden tasarruf sağlayıp hemşehrilemizin istek, talep ve şikayetlerine hızlı ve etkili çözümler üreteceğiz.

· Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştireceğimiz uygulamalarla e-belediye hizmetlerini genişletecek, hemşehrilerimizin hizmetlerden dijital ortamda yararlanmalarını sağlayacağız.

DEPREMLERE KARŞI GÜVENLİ BİR HALE GETİRECEĞİZ
Projelerinin son bölümünde kentsel gelişime vurgu yapan Alemdar, “Kentsel Gelişim Vizyonu ile şehir merkezinde yer alan eski, deprem görmüş yapılar yenilenerek şehrimiz depreme dirençli hale getirilecek. Bu çalışmalar sayesinde şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azalacak, ticaret güçlenecek ve istihdam olanakları artacaktır. 2030 yılına kadar afetlere karşı dirençli, teknolojiyi takip eden, yeşil dönüşümü başarmış, ulaşımda çözümler üreten, sıfır atık ve sürdürülebilir enerjiyle çevreyi koruyan, katılımcı, etkin ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Kentsel dönüşüm, ulaşım, yeşil alanlar, çevre, tarım, enerji, sosyal hizmet, turizm, sanayi, ticaret, eğitim, spor, kültür sanat, altyapı ve dijital dönüşüm gibi alanlarda hazırladığımız çalışmalarla şehre yeni bir kimlik kazandıracağız.” Dedi.

Başkan Adayı Alemdar proje tanıtımı sonrası sözlerini şöyle tamamladı, “Rabbim aramızdaki samimiyetimizi, kardeşliğimizi artırsın. Dostluğumuzu daim eylesin. İnşallah ilçe belediye başkan ve meclis üyesi arkadaşlarımızla durmadan, yorulmadan çalışarak 31 Mart Gecesi en yüksek oy oranına ulaşacağız” diye konuştu.

SAKARYA’DAN BÜYÜK BİR REKOR OY GELECEKTİR
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Sakarya için ne yapılabilir diye sürekli düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm, ulaşım ve rekreasyon alanları bu noktada ön plana çıkıyor. Açıklanan projelerde eksik kalan bir şey göremedim. İnşallah 1 Nisan’da inanıyorum ki, 17 belediyemizle Cumhur İttifakı 17-0 yapacaktır. Ve yine inanıyorum ki Sakarya’dan büyük bir rekor oy gelecektir. Allah hepimizi muvaffak etsin. Burada birbirinden güzel projeler var. Bizden önceki dönemde bunları konuşmak imkânsızken şimdi ise acaba neleri ilave edebiliriz bunu konuşuyoruz. Vaat edilen bu projelerimizi gerçekleştirmek adına şehrimizin tüm aktörleriyle omuz omuza vererek hep birlikte çalışacağız. Bu vesile ile Yusuf başkanımızı tebrik ediyor, Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

YOĞUN KATILIM VARDI
Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Hülya Terzioğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, ilçe başkanları, ilçe belediye başkaları ve başkan adayları, teşkilat mensupları, STK temsilcileri, muhtarlar, iş insanları, basın mensupları ve çok sayıda davetli yer aldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR