Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:48

Başkan Akgün’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Gazetecilerin kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetlediğini ve yapıcı eleştiriler yönelterek toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Fatih Akgün, Sakarya’da ve Türkiye genelinde görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2023 18:53
Başkan Akgün’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

‘’Demokrasinin vazgeçilmez unsuru gazeteciler’’

Kamuoyunun doğru, eksiksiz ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi, bilgilerin geniş kitlelere ulaştırabilmesi ve toplumun haberdar edilmesi bakımından basının büyük önem taşıdığını belirten İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Fatih Akgün’ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler mesajı şöyle: “Farklı görüş ve düşünceleri şeffaf bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı vardır. Eleştiri yapma, sorgulama ve doğruya ulaşma amacıyla hareket eden ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunan basın, her koşulda sahip olduğu dinamizmle ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran önemli mesleklerin başındadır. Geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazeteciler; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaktadır. Bu yönüyle basın, demokrasi ve güçlü devlet olmanın önemli bir unsuru ve yansımasıdır. Gazeteci, toplumun haber alma hakkının kullanılmasını sağlarken önemli ve etkin bir denetim organıdır. Halkımızın gözü, kulağı, sesi ve soluğu konumunda olan basınımız bu bağlamda çok önemli görevler yapıyor’’ diye belirtti.

‘’Kutlu olsun’’

Akgün: ‘’Bu duygu ve düşüncelerle; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyor, bütün basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” Dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR