Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:28

Başkan Ekrem Yüce; Afganistan heyetine “Sakarya’nın kapıları kardeşleri için sonuna kadar açıktır”

Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammed Ramin Büyükşehir Belediyesi’nde misafir eden Başkan Ekrem Yüce, büyükelçiye Sakarya’nın jeopolitik avantajlarını, doğal güzelliklerini, ekonomik ve ticari olanaklarını anlattı. Başkan Yüce, “Asya coğrafyasının köprüsü olan Afganistan, bizim her zaman kardeşimiz olmuştur. Tarımda, turizmde, ticarette parlayan şehir olan Sakarya’nın kapıları sizler için sonuna kadar açıktır” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-08-2023 14:12   Güncelleme : 17-08-2023 14:17
Başkan Ekrem Yüce;  Afganistan heyetine “Sakarya’nın kapıları kardeşleri için sonuna kadar açıktır”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Afganistan Türkiye Büyükelçisi Amir Mohammed Ramin’i makamında ağırladı. Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı ziyarette Sakarya ile Afganistan arasındaki iş birliği projeleri hakkında konuşuldu. Görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve Başkan Yüce günün anısına Büyükelçi Ramin’e içinde Sakarya’da üretilen ürünlerin yer aldığı hediyeyi takdim etti. Yüce, görüşmede Sakarya’nın jeopolitik anlamda avantajlarını, doğa harikası güzelliğini, turizm potansiyelini ve şehrin ekonomik anlamda gelişimi için tarımda, sanayide ve her alanda attıkları adımları anlattı.

“Türkler cömert bir millet”

Sıcak karşılama için teşekkür ederek sözlerine başlayan Büyükelçi Amir Mohammed Ramin, “Sıcak karşılama ve misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz. Türkiye gerçekten kahraman ve büyük bir millettir. Türkler tüm dünyaya ve özellikle kardeş ülkelerine ettiği yardımlar vesilesiyle çok cömert bir millettir. Türkiye, Orta Asya ve Güney Asya’nın kalbi gibidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sizin gibi pozitif bir başkan, siyaseti iyi yönetiyor ve umut veriyor. Sizin misafirperverliğinizi ve yardımlarınızı unutmayacağız” diye konuştu.

“Sakarya ön planda”

Sakarya’nın ticari olanaklarından söz eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın sanayi, gıda, tarım, mobilya, çelik-demir, ilaç olmak üzere birçok alanda ülkemizin ekonomisinde önemli bir yer tutması, mevcut potansiyelinde ilişkilerimizi geliştirmek için bizlere fırsat sunuyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin üretim kültürünü geliştirmek, ‘kendi kendine yetişebilen şehirler’ arasında olması adına projeler geliştiriyor, iş birliği fırsatları oluşturuyoruz. Şehrimiz sadece sanayi kuruluşları ile değil aynı zamanda yüksek tarım ve turizm potansiyeli ile de ön plandadır. Tarım potansiyelinden azami fayda sağlamak, üreticilerimizle sektörü buluşturmak için Belediyemiz bünyesinde Tarım A.Ş ve Fidan A.Ş’yi faaliyete geçirdik” dedi.

Tarihi bağlar her zaman diri

Tarihi bağların diri olduğunu ve bu bağların iki ülkeyi bir arada tuttuğuna dikkat çeken Başkan Yüce, “Sakarya’mızda gerek ilçe belediyelerimiz gerek de kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte şehrimizin kalkınmasında büyük bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Her adımımızı hem kardeşlik hem birliktelik duygusuyla atıyoruz. Değerlerimize ve tarihi bağlarımıza her zaman önem veriyoruz. Bu tarihi bağlarımız bizleri bir arada tutan en önemli unsurların başında geliyor. Pek çok ülkeyle kara bağlantısı bulunan ve Asya coğrafyasının köprüsü olan Afganistan, bizim her zaman kardeşimiz olmuştur. Bizler aynı milletin evlatları aynı ağacın dallarıyız. Günümüz dünyasında sınırların, mesafelerin önemi

kalmadı. Tarımda, turizmde, ticarette parlayan şehir olan Sakarya’nın kapıları sizler için sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR