Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 20:17

Başkan Ekrem Yüce bayram coşkusuna ortak oldu: “Bu bayrak nice yüzyıllar gururla dalgalanacak”

100’üncü yaşında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda al bayrağın dalgalandıran Sakaryalıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Şehitlerimizin kanı ve kahramanların istikbal mücadelesiyle kurulan Cumhuriyet'in şanlı bayrağı nice yüzyıllar dalgalanacak. Kutlu olsun" dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet'in bir asrı doldurduğu gurur dolu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yaşanan coşkuya ortak oldu. Günün ilk saatlerinde Sakarya Valiliği'nde gerçekleştirilen tebrik törenine katılan Yüce, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol ile birlikte tebrikleri kabul etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2023 11:38
Başkan  Ekrem Yüce bayram coşkusuna ortak oldu: “Bu bayrak nice yüzyıllar gururla dalgalanacak”

100 yıllık şerefli bir mazi

100 yıllık bir mazinin şerefle yad edildiği bayram, kent merkezinde düzenlenen coşkulu törenle devam etti. Tarihi Uzun Çarşı'dan itibaren Atatürk Bulvarı ve Yeni Cami'ye kadar uzanan coşkulu kalabalıkla bir araya gelen Yüce, Türk Bayraklarının dalgalandığı geçiş töreninde Sakaryalıları selamladı. "Bayramınız kutlu olsun" anonsları yapan Başkan Yüce, AKM önündeki tören alanında vatandaşların yaşadığı Cumhuriyet sevincine eşlik etti.

 

Coşkulu tören

Geçiş korteji, şiirlerin okunması ve bayram şarkılarının söylenmesiyle süren programdan seslenen Yüce, tarihe yazılan zaferlerle kazanılan Cumhuriyet'in nice yüzyıllar şerefle ve gururla dalgalanacağını ifade etti ve vatanın kurtuluşuna vesile olan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri dualarla yad etti.

 

“Türkiye başarılar yazmaya devam edecek”

Yüce, "Şanla, şerefle, onurla, gururla ve dünyanın titrediği destanlarla kurulan Cumhuriyet'imiz var. Biliyoruz ki bu bayrak, bu vatanın üzerinde nice yüzyıllar tüm asaletiyle dalgalanmaya devam edecektir. Yüreğimizde bu vatan sevgisi olduğu sürece tarihte olduğu gibi, dün de bugün de yarın da tüm korkuları yenecek ve Cumhuriyet'i ilelebet yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Atatürk'ün ve aziz şehitlerimizin hatırasını gelecek nesillere aktararak, ben değil biz diyecek ve millet duygusunu güçlendireceğiz. Önce şehrimizde, sonra Türkiye'de ve daha sonra dünyada hayatın her alanında başarılarla dolu hikayeler yazmaya devam edeceğiz. Biz bu vatana yürekten aşığız, iman dolu kalbimiz hilal ve ay yıldız için atıyor. Bu vatanda yaşayan her bir ferdin en büyük gururudur bu. Bu vesileyle Sakarya'mızda ve ülkemizde yaşayan her bir yurttaşımın ve dünyanın dört bir yanındaki Türk kardeşlerimin bayramını, Cumhuriyet'in 100'üncü yaşını kutluyorum" dedi.

 

Yüce, törenlerin sonunda ellerinde bayraklarla şarkılar söyleyen kalabalığa katılarak onlarla hatıra fotoğrafları çekildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR