Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 17:12

BAŞKAN KELEŞ: 6 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yapımı yılan hikayesine dönen Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nin (AFA) son durumunu sordu. Yenisinin yapılacağı söylenilerek yıkılan kültür merkezi için 6 yıldır tek bir çivi dahi çakılmadığını ifade eden Keleş yetkililerin vatandaşa bir kültür merkezini bile layık görmediğini belirtti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 07-11-2022 17:38   Güncelleme : 29-12-2022 21:49
BAŞKAN KELEŞ: 6 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş bir kez daha 6 yıl önce yıkılan ve bir türlü yenisi yapılmayan Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’ni gündeme getirdi. 2016 yılında yenisinin yapılacağı söylenilerek yıkılan kültür merkezinin hala yenisinin yapılmadığını söyleyen Başkan Keleş, “6 yıl geçmesine rağmen hala bir çivi bile çakılmadı. Bizlerde bu konuyu defalarca gündeme getirdik, hesap sorduk ancak ne sorduklarımızın cevabını aldık ne de Sakarya’mız istediği kültür merkezine kavuştu. Buradan tekrar tekrar gündeme getiriyoruz. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni kültür merkezinin çok kısa sürede yapılacağını söylemiş yeni kültür merkezi için yapılan çizimleri bile paylaşmıştı.  Aradan 6 yıl gibi büyük bir zaman geçti ama hala proje başlamadı.” dedi.

handikap şikayet

 

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN NE BEKLENİYOR?

Hazırlanan ve yapılan projelerde devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Başkan Keleş,“ Mevcut Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem Yüce bu proje için neden hala bekliyor. Sakarya’ya tepeden bakanlar bir kültür merkezini ilimize layık görmüyor mu? En kısa süre projenin son durumu hakkında belediyeden açıklama bekliyoruz. Şehrimizde zaten yeterli kültür merkezi yok. Vatandaşların sosyalleşmesini sağlayan ve hoş vakit geçirdikleri bir kültür merkezimizde yıkılarak elimizden alındı. Sakarya gibi bir üniversite şehri olan bir yere bu durum yakışmıyor kültür merkezinin acilen yapılması gerekiyor. İçerisinde sosyal alanları, sinema ve tiyatro salonları, sergi alanları ve konser verilebilecek salonları olan bir kültür merkezini Sakarya ve Sakarya halkı hak ediyor. Üzerinden 6 yıl geçti bizim dilimizde tüy bitti söylemekten artık biran önce tarih belirleyin ve merkezin inşaatına başlayın.” diye konuştu.

 

SAİT FAİK ABASIYANIK’IN HEYKELİ YAPILMALI

Sakarya’ya modern bir kültür merkezinin yakışacağını söyleyen Keleş, “Sait Faik Abasıyanık bizim şehrimizin en önemli değerlerinden biridir. Onun adına sahip çıkmak ve yaşatmak zorundayız. Bu yüzden de yapılmasını istediğimiz ve kısa sürede de tamamlanmasını beklediğimiz kültür merkezinin bahçesine de Sait Faik Abasıyanık’ın heykelinin yapılmasını talep ediyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak kültür merkezi konusunun sonuna kadar takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR