Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 09:36

Başkan Yasemin Turan; Çalışmalarına Hız Kesmiyor 'AK Kadınlar dan Ferizli çıkartması'

Sakarya AK Kadınlar İl Başkanı Yasemin Turan ile birlikte Ferizli’ de Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesi tarafından hizmete alınan ve çalışmaları devam eden projeleri yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-09-2023 10:01   Güncelleme : 19-09-2023 10:17
Başkan Yasemin Turan; Çalışmalarına Hız Kesmiyor 'AK Kadınlar dan Ferizli çıkartması'

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ve yönetimi AK Belediyelerin, laf siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yaparak hizmete aldıkları tüm projeleri incelemeye devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezi, 16 ilçe merkezi, kırsal alanların her noktasında ve ilçe belediyelerinin mahallelerde ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirdiği projeleri ziyaret eden ve inceleyen AK Kadınların şimdiki durağı Ferizli oldu.

Bölgedeki taşkınlıklar engellenecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki taşkınlıkları engellemek, bölgedeki su kaynaklarına sahip çıkmak, şehrin kuzeyinde ikamet eden vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan, aynı zamanda hali hazırda olan Organize Sanayi Bölgesindeki su ihtiyacını karşılayacak Darıçayırı Barajı projesi hakkında bilgiler alan AK Kadınlar bu hizmetin şehre ve ilçeye ne denli büyük bir katkı sunacağını öğrendi. Çalışmaları devam eden projenin ilerleyişini yerinde takip etti.

Asfalt çalışmaları hakkında bilgiler aldılar

Başkan Turan ve Yönetimi Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezinde, mahallelerde ve kırsal alanlarda yapımı tamamlanan ve çalışmalarına devam edilen asfalt projelerini inceleyerek bilgiler aldı. Yenilenen 31 kilometrelik yollarda 41 bin ton asfalt kullanılmış olup 25 bin 469 ton asfalt ile yenilemesi yapıldığı, 15 bin 400 metre bordür çalışması, 61 bin 711 metre kare kaldırım çalışması, 3 bin 900 metre V kanal çalışması yapılarak yolların yenilendiği ve devam eden çalışmalar ile yenilenmeye devam edeceği bildirildi.

İlçenin en önemli ulaşım yollarından Fevzi Çakmak Caddesi sil baştan yenilendi

Ferizli’nin en önemli ulaşım yollarından Fevzi Çakmak Caddesi Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilerek hizmete alınması, rahat ve konforlu ulaşım ile vatandaşların duyduğu memnuniyeti yerinde gördüler.

Salep bitkisini üretiyor ve çiftçilere bu konuda öncü olunuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ferizli Belediyesi ile birlikte nesli tükenen ve katma değeri oldukça yüksek olan Salep bitkisini üretiyor ve çiftçilere bu konuda öncü olunuyor. 2020 yılında nesli tükenmekte olan salep bitkisi üretimine başlanan projede şu aşamada üretim sahası 3,5 dekar genişliğinde bulunuyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle ilerleyen projenin yürütücülüğü Ferizli Belediyesi tarafından üstlenildi.

İçme suyu ve alt yapı sorunu ortadan kalkması hedefleniyor

AK Kadınlar Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin içme suyu ve altyapısı ile vatandaşa daha iyi ve kesintisiz bir hizmet sunma hususunda çalışmalarına devam ederken incelemelerini sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri ilçenin 4 bir yanında gerçekleştirdiği çok sayıda proje ile Ferizli’ nin içme suyu ve alt yapı sorununu ortadan kaldırmasını hedeflediğini dile getirdi.

Ferizli Kanalizasyon Projesi

Ferizli’deki atık suları 17 bin metrelik kanalizasyon hattıyla Karaman’daki arıtma tesisine taşınmasını sağlayan proje ile 76 bin kişinin ihtiyacı karşılanıyor. Ayrıca ilçede yapılan ve yapılmakta olan sondaj çalışmaları ile 15 bin kişinin ihtiyacı karşılanacak su bulundu. Çalışmaları

yerinde inceleyen Başkan Turan ve yönetimi, bilgiler alarak yapılacak çalışmaları yerinde görmekten memnuniyet duyacağını dile getirdi.

Altyapı çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Vatandaşların güvenle su tüketebilmesi için içme suyu altyapısını yeniliyor. Proje ile

Ferizli İlçesindeki muhtelif mahallelerde 51 km’lik yeni şebeke döşeme ile birlikte şebeke yenileme çalışmasını tamamladı. Ferizli ilçesinde yeni imara açılan bölgelerde ve daha önceden yapımı tamamlanan kanalizasyon hatlarının yetersiz olan kısımlarında yaklaşık 7,4 km’lik kanalizasyon şebekesi döşendi. Ferizli ilçesinde yağmur sonrası meydana gelen altyapı sorunlarını çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri, Ferizli ilçesi muhtelif mahallerinde olmak üzere sokak ve cadde yenileme çalışmaları ile birlikte yağmursuyu altyapısı yapılarak yaşanan sorunlar ortadan kaldırdı. Proje ile muhtelif mahallerde 6,7 km’lik yağmur suyu hattını’ da tamamladı. Projelerin detaylarını inceleyen Başkan Turan ve yönetimi yapılan be yapılacak çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Sosyal Tesisleri incelediler

AK Kadınlar, Ferizli Belediyesi tarafından hizmete alınan Ferizli Sosyal Tesisleri doğayla iç içe olup doyumsuz manzarası ve yenilenerek vatandaşların sıkça ziyaret ettiği sosyal tesiste ziyarette bulunarak, ziyaretçilerin ailelerin, dost ve arkadaşların buluşma konumu olarak hoş vakit geçirecekler nezih bir ortam olan tesiste hoş vakit geçirdi.

Vatandaşların buluşma merkezi oldu.

Ferizli Belediyesi tarafından bu yıl hizmete sunulan vatandaşların gözdesi haline gelen Ferizli Belediyesi Kapalı Pazar yerini ziyaret eden AK Kadınlar, ilçeye katmış olduğu ve vatandaşların buluşma merkezi olma özelliği ile projenin ilçeye önemli bir değer kattığı söylendi.

Yenilenen 24 Parkta incelemelerde bulundu.

Ferizli Belediyesi tarafından 24 mahallede yenilenerek miniklerin buluşma merkezi olan parklarda incelemelerde bulunan Başkan Turan ve yönetimi yapılan çalışmalardan kaldıkları memnuniyet dile getirerek Ferizli Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

AK Belediyeler laf siyaseti değil, hizmet ve eser siyaseti yapıyor

Yönetim kurulu üyeleri ile beraber yapmış oldukları ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Turan “ ilçemizde Büyükşehir Belediyemiz ve Ferizli Belediyemiz tarafından hizmete alınan çok sayıda eseri ziyaret ettik. Biz 21 yıldır lafla değil icraat ile vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile ilçemizde başımız dik ve gururla hareket ettik. Ekiplerimizin yapmış oldukları çalışmalar ilçemizi çok farklı bir boyuta taşıyor. Dün, Bugün ve Yarın AK Belediyeler Eser ve Hizmet Siyaseti ile çalışmalarına devam etmekte, ediyor ve edecek. Bu anlamda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ ye , Ferizli Belediye Başkanımız İsmail Gündoğdu’ ya, bizlere ziyaretlerimizde eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Demirbaş’a ve bizleri Ferizli ilçemizde ağırlayan, vermiş oldukları bilgiler ile çalışmaların ne denli önemli olduğunu anlamamızı sağlayan ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR