Fısıltı HABERLERİ
HV
18 NİSAN Perşembe 04:54

BAŞOĞLU KABLO’YA EURITECH AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ'NDE ÜST DÜZEY ZİYARET

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, EURITECH AR-GE İnovasyon Zirvesi’nde Başoğlu Kablo standını ziyaret ederek ürünler ve projeler hakkında bilgi aldı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-06-2022 13:43
BAŞOĞLU KABLO’YA EURITECH AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ'NDE ÜST DÜZEY ZİYARET
" İLGİLİ HABERLER Ağır Hasarlı" Otomobile Elektronik Şasi Kontrolü Önlemi! Hızlı Teslimat Teknoloji Şirketi Packupp, n11 İle İş Birliği Gerçekleştirdi

EURITECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirvesi 1-2-3 Haziran 2022 tarihlerinde Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye katılan Başoğlu Kablo, yenilikçi ürün ve projelerini katılımcılara tanıttı. Zirvede Başoğlu Kablo’nun standını ziyaret eden önemli isimlerden birisi de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK oldu. Varank, stant ziyareti esnasında Başoğlu Kablo yetkilileri ile sohbet ederek firmanın ürün ve projelerine yönelik ayrıntılı bilgiler aldı. Başoğlu Kablo’nun alev bariyeri teknolojisi, overmolding prosesi ve kendi kendine yapışan silikon bant gibi birçok ürün ve teknolojisini inceleyen Varank, firmayı inovatif üretim anlayışından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

EURITECH Teknolojisi Zirvesi 15 Binin Üzerinde Profesyonelin Katılımı ile Gerçekleştirildi

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C Milli Savunma Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK gibi birçok önemli kurum tarafından desteklenen EURITECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirvesi, 1 Haziran’da MMG Genel Başkanı Bülent ŞEN, Savunma Sanayii Başkanı İsmail DEMİR ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın açılış konuşmaları ile başladı. 3 gün süren zirvede profesyoneller tarafından gerçekleştirilen teknoloji, inovasyon, Ar-Ge ve enerji konulu konferansların yanı sıra Avrasya’nın önde gelen firmaları tarafından ürün ve proje tanıtımları yapıldı. İlki 2016 yılının Kasım ayında düzenlenen, Avrasya’nın en kapsamlı teknoloji ve Ar-Ge etkinliği bu yıl Balkanlar, Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika bölgeleri başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarından 200'ün üzerinde firma, 300 girişimci, 500 yatırımcı ve 15 binin üzerinde profesyonelin katılımı ile son gününe kadar katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini kazandı.

Türkiye Sınırlarının Ötesinde Üretim Anlayışı Sektörün Liderlerinden Başoğlu Kablo

1980 yılından beri faaliyet gösteren Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş., özellikle ısı ve alev altında 180 dakikaya kadar damlama yapmaksızın çalışan kablosunun da dahil olduğu kablo grupları, enjeksiyon, kompresyon kalıplama, conta gruplama, kablo gruplama ve silikon komponent ürün gruplarındaki başarısı ve Türkiye sınırlarının ötesinde üretim anlayışı ile sektörün lider üretici firmalarındandır.

Dünyanın önde gelen projelerinde yer alan ve dört bir yanına ihracat yapan firmanın çalıştığı başlıca ülkeler; Almanya, Fransa, Çin, İngiltere, İtalya, Güney Afrika, Portekiz, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Avusturya, Bulgaristan, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Yunanistan, Macaristan, Marshall Adası, Hollanda, Polonya, Romanya, Slovenya, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan, Tayvan, Cezayir ve Tunus’tur.

Alanında ilklerin öncülüğünü yapan Başoğlu Kablo, Amerikan UL onaylı silikon ve PVC kablo imalatını yapan ilk firmadır. Ayrıca SIMH-OTM markasıyla, Silikon Yangın Güvenlik Kablosu’nu bilgi birikimi ve tecrübesiyle ülkemizde gerçek anlamda üretebilen lider firma konumundadır. Güneş enerjisi sistemlerinde kullanılan “Fotovoltaik (Photovoltaic)” kablo üretimine “BAŞOĞLU SOLARATM” markası altında başlamış ve ürünlerini Türkiye’de bir ilk olarak TÜV ve UL sertifikası ile belgelendirmiştir.

Başoğlu Kablo, silikon üretim tecrübesini Ar-Ge çalışmalarıyla geliştiren ve Türkiye’de ilk kez gemi inşa sektörüne silikon kablo üretimini Türk Loydu Belgesi ile yapan tek firmadır.

Sabahattin BİRİNCİ

AdminAdmin

YORUMLAR