Fısıltı HABERLERİ
HV
17 NİSAN Çarşamba 01:32

BAÜN'DEKİ KADRO ZULMÜ BİTMELİDİR.

Ne yazık ki Balıkesir Üniversitesinin sorunları yazmakla bitmeyecek. Gerçi Sayın Rektör, sorunları çözeceğim diyor bizde kendisine inanmak istiyoruz. Dediğim gibi birçok sorun var ve muhtemelen yakında birkaçına değinmek zorunda kalacağız. Fakat kanaatime göre en öncelikli sorun, sözde ve keyfi soruşturmalarla yıllardır terörist muamelesi gören, mağdur edilen ve kadroları verilmeyen hocalarımızın mağduriyeti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-05-2023 11:24
BAÜN'DEKİ KADRO ZULMÜ BİTMELİDİR.

Üniversitenin Yeni Rektörü Sayın Prof.Dr. Yücel OĞURLU göreve geldiğinde bu zulme son vereceğini düşünmüş sevinmiştik.
Geçtiğimiz gün açılan kadrolara baktığımızda, geçtiğimiz aylarda Doçent ya da Profesör olanlara kadro açıldığını ancak yıllardır kadro bekleyen hocalarımıza da hak ettikleri kadroların açılmadığını üzüntü ile gördük.
Bunun arkasında kasıt aramıyoruz ama sanki “Soruşturma ve inceleme geçirenlere” kadro verilmeyeceği ve yapılan haksız zulme devam edileceği şeklinde bir izlenim var. 
Önceki Rektörler döneminde yalan-yanlış bilgilerle hakkında fetö soruşturması açılan, açığa alınan sonrasında da terör örgütü ile hiçbir iltisağı bulunmayıp soruşturmaları sonlandırılan birbirinden değerli Hocaların kadrosundan bahsediyorum.  
Özellikle İlter KUŞ, bence fetö soruşturmalarını sulandırmak maksadı ile terör örgütü ile hiçbir bağı olmayan birçok Hocayı delilsiz, belgesiz açtığı soruşturmalarla adeta yaftalamıştır. 
Şimdi bu hocalarımız inceleme, soruşturma geçirmiş ve haklarında terör örgütü üyesi olduklarına dair herhangi bir delil bulunamamış ve dolayısı ile açılan soruşturmalar kapatılmış.
Zaten en ufak bir bağlantıları olsa ihraç edilirlerdi. Demek ki bu insanlar masum. 
Bu İnsanlar çalışmış, didinmiş Akademik şartları sağlamış Doktor Öğretim üyesi iken Üniversitelerarası kurul tarafından Doçentliğe layık görülmüş, bir kısmı Profesörlük şartını yerine getirmiş ama hala bir alt kadronun özlük haklarından yararlanıyor.
Bu zulüm değildir de nedir?
Geçmiş dönemlerde de Rektörlere “Soruşturun, suçluları atın suçsuzlara da hak ettikleri kadroları verin” diye telkin etmiştik. 
Hak, Hukuk ve Adalet bunu gerektirir. Fakat her ne hikmetse bu Rektörler mağdur ettikleri insanlara hak ettikleri kadroları vermediler.
Yazıktır, Günahtır. Yarın hakkın divanına varılacak. Bu İnsanların çoluğu çocuğu var.
İlter KUŞ denilen rektörün sırf mobbing uygulamak amacı ile 2. Defa soruşturduğu ve hakkında binlerce sayfalık dosya oluşturulan ancak yarım satır dahi fetö iltisağı sayılabilecek bilgi olmayan, neticede suçsuz bulunan Hocaları biliyoruz.
Kaldı ki bugünlerde dolaşan iddialara göre kendisi “Fetö” iltisağından yargılanıyormuş. 
Neyse, varsa bir suçu elbet cezasını bulacaktır konumuz ilter kuş denilen beceriksiz değil. 
Hakkında soruşturma açılan hocalardan bir kısmı yaklaşık 6-7 yıldır hak ettikleri Akademik kadroyu alamamıştır. 
Yapılan bu hukuksuz ve Adaletsiz uygulama ile Hocalarımıza yıllarca zulüm edilmiş ve bu zulüm bugüne dek sürmüştür.
Sayın Rektörümüz, sizin fetö ile mücadele hususunda bir kararınız varmı bilmiyoruz ama görünüşe göre bu hususta herhangi bir çalışma yapılmayacağı yönünde bir kanaat hakim.
Takdir elbette ki sizindir eğer bu konuda herhangi bir çalışma yapılmayacak ise geçmişte soruşturma ve inceleme geçirmiş, suçsuz bulunmuş bir anlamda temize çıkmış Hocalarımıza hak ettikleri kadroların bir an evvel verilmesi gerekmez mi?
Ayrıca sayın Rektörümüz bir hukukçu dolayısı ile Hakkı, hukuku çok iyi bilir. Kendisinden istirhamım bir an önce mağduriyetlerin giderilmesidir.
Unutmayalım ki Zulme rıza da zulümdür.

BÜLENT ERTEKİN

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR