Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 07:27

Büşra Duygu Alptekin, 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı

Yüksek Endüstri Mühendisi Büşra Duygu Alptekin, 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti Sakarya İl Başkanlığın yaptı. Alptekin; “Sapanca Belediye Meclis Üyeliğinden istifa edip, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıktığımız 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 16-03-2023 11:23
Büşra Duygu Alptekin, 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı

Yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti Sakarya İl Teşkilatında Aday Adayları sırası ile başvurularını yapmaya başladı. Yüksek Endüstri Mühendisi Büşra Duygu Alptekin, Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti Sakarya İl Başkanlığına yaptı. İl Başkanı Yunus Tever’e Aday Adaylığı başvurusunu teslim aldığı Alptekin’e başarılar diledi.

Büşra Duygu Alptekin başvurusu ardından parti hizmet binasında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2015 yılından bu yana büyük bir onur ve gururla görevimi sürdürdüğüm AK Parti Sakarya Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2019 yılından bu yana görev yaptığım Sapanca Belediye Meclis Üyeliğinden istifa edip, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıktığımız 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum. Görev sürem boyunca bu onurlu görevi yapmama imkan sağlayan başta Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Merkez teşkilatımıza, MYK ve MKYK üyelerimize, milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, belediye başkanımıza ve şahsıma bu güne kadar destek veren, inanan, yalnız bırakmayan AK ailemin her bir ferdine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Sakarya ve Milletimize sevdamız büyük

Bir şehri sevmek bir şehre emek vermeyi, samimiyetle şehrine hizmet etmeyi gerektirir. Gerek il kadın kollarındaki görevim gerekse Sapanca Belediye Meclis Üyeliği görevim süresince şehrime hizmet etmek, inandığım davamın emrinde hareket etmek en büyük düsturum oldu. Hayattaki en büyük kazanım aynı yöne baktığımız, aynı duyguları paylaştığımız insanlarla milletimize hizmet etmektir. Şükürler olsun ki gerek AK Parti Sakarya Teşkilatı olarak gerekse Sapanca Belediyesi olarak daima bu hassasiyetle hemşehrilerimize hizmet ettik. Bu güzel ailenin bir ferdi olarak yıllarca mahalle mahalle, sokak sokak Sakaryalı hemşehrilerim için çalışmanın onurunu yaşadım. Şimdi de şahsıma inanan dava arkadaşlarımın da destek ve dualarıyla milletvekili aday adaylığıyla şehrimize yeni hizmetler kazandırmak için yola koyulma vakti! Sorumluluğumuz büyük ancak Sakarya’mıza ve milletimize olan sevdamız çok daha büyük.

Haydi Bismillah

AK Parti demek; Türkiye’nin sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda sigortası demektir. Karanlıkları aydınlığa, hüzünleri umuda dönüştürmek için 2001 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakılan bu meşale, ilelebet milletimize hizmet edecektir. Bu süre zarfında gerek AK Parti gerekse millet olarak nice badireler atlattık. AYM'nin 367 kararından tutun kapatma davasına, Gezi Parkı Olaylarından tutun 15 Temmuz Hain İşgal girişimine milletin iradesini hedef alan nice saldırıyı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bertaraf ettik. Her doğal afet sonrası olduğu gibi asrın en büyük afeti olan Kahramanmaraş Merkezli depremde de milletçe kenetlendik. Birlik ve beraberlikle tüm yaralarımızı yine saracak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremden etkilenen tüm şehirlerimizi tekrar inşa edeceğiz. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden

vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizim milletimiz feraset sahibidir. 21 yıl boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtiği gibi bu seçimde de tekrar seçecektir. Bu kutlu yolculukta yeni bir başlangıç için bir kardeşiniz olarak ben de “Haydi Bismillah” diyor, siz değerli Sakaryalı hemşerilerim ve tüm dava arkadaşlarımın dualarını bekliyorum” dedi.

Yüksek Endüstri Mühendisi

Büşra Duygu ALPTEKİN- 1991 yılında Makedon göçmeni bir ailenin evladı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokula FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu’nda başladı ancak ailesininin Sakarya’ya yerleşmesi nedeniyle ortaokul üçüncü sınıftan itibaren eğitimine Sakarya’da devam etti. Liseyi, Özel Sakarya Eğitim Kurumları’nda birinci olarak tamamladı.

2006 yılında, İngiltere Bournemouth English School’a giderek yabancı dil eğitimini aldı.2015 yılında, Başkent Üniversitesi’de Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını Amerika Birleşik Devletleri Conley Üniversitesi, Siyaset Bilimi dalında; İkinci Yüksek Lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği dalında başarıyla tamamladı. Doktora eğitimine Orta Amerika ülkesinde, Azteca Üniversitesi, İşletme Yönetimi dalında devam etmektedir.

2015-2023 yılları arasında AK Parti Sakarya Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi ve Ar-Ge Birim Başkanlıklarını yaptı. 2019 yılında Sapanca Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.İş hayatına aile şirketinde başladı. Hizmet sektöründe yer alan Alptekin, Duyal, Avrasya Fast Food ve Baria Sapanca Turizm Limited Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Alptekin, aynı zamanda Müsiad Sakarya Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesidir.İleri seviye İngilizce ve orta seviye Almanca bilen Alptekin, evli ve 2 çocuk annesidir.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR