Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 08:41
1 Advert

Büyükşehir’in filosu 50 milyon TL’lik yatırımla gücüne güç kattı: “Ulaşımda hedefimiz maksimum memnuniyet”

Ulaşım alanında milyonlarca TL yatırımla şehrin çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım filosunu güçlendirmek için çok önemli bir yatırım yaptı. 27 yeni şoför kadrosu açan Büyükşehir, Demokrasi Meydanı’na 50 milyon TL’lik yatırımla alınan 18 belediye otobüsü, 2 kamyon ve 1 greyderi tanıttı. Başkan Ekrem Yüce, “Vatandaşımızın seyahat konforunu sağlamak ve ulaşımda daha iyi bir seviyeye ulaşmak için önemli bir adım attık, ulaşımda hedefimiz maksimum memnuniyet. Hayırlı olsun” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 24-08-2022 16:15   Güncelleme : 24-08-2022 16:44
Büyükşehir’in filosu 50 milyon TL’lik yatırımla gücüne güç kattı: “Ulaşımda hedefimiz maksimum memnuniyet”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını güçlendirmek için yeni projeler üretiyor ve önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Son sezonda kısa sürede 1 milyon ton asfaltın üzerine çıkarak rekor kıran Büyükşehir, aynı zamanda kentin dört bir yanında şehir ulaşımını rahatlatacak çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların yanı sıra Sakarya Köprülü Kavşağı, yeni otoban girişi, Arifiye Duble Yolu ve diğer farklı projelerle birlikte yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla şehrin adeta çehresi değişti. Son olarak Başkan Ekrem Yüce’nin girişimleriyle önemli bir anlaşma sağlanmış ve yeni otobüslerin alımı için gerekli işlemler yapılmıştı. Ulaşım filosunu ciddi seviyede güçlendirecek olan 18 yeni otobüs, 2 kamyon ve 1 adet greyder şehre giriş yaptı. Ekipler tarafından Sakarya Demokrasi Meydanı’na getirilen otobüsler vatandaşlara tanıtıldı. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sağlık İl Müdürü Prof. Aziz Öğütlü, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

 

“Ulaşımda iyi bir seviyeye ulaşıyoruz”

İlk incelemeyi de Başkan Yüce ve ekibinin yaptığı otobüsler test sürüşlerinin arından hizmete alındı. Meydanda yapılan lansmanda araçlarla ilgili bilgi veren Yüce, BMC tarafından üretilen araçların 103 yolcu yolcu kapasitesine ve son teknoloji sistemlere sahip olduğunu belirterek, 12 metre uzunluğundaki bu araçların vatandaşlara rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı sunacağını ifade etti. Sakarya’nın dört bir yanına yolcu taşıyacak olan araçların greyderle birlikte toplamda 50 milyon TL yatırımla alındığını ifade eden Yüce, Sakarya’nın ulaşımını çok daha iyi seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirtti. “Hedefimiz maksimum memnuniyet” vurgusu yapan Yüce, kadrolarına 27 şoför daha kattıklarını belirterek, bu alanda profesyonel hizmet için her bir personele eğitimler verileceğini ifade etti.

 

“Vatandaşın huzuru için süratle çalışıyoruz”

Başkan Yüce, Sakarya’nın ismini dünyaya duyuran ve gelişimini sürdüren bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Malumunuz Sakarya’mız adını dünyaya duyuran ve günden güne gelişimini sürdüren bir şehirdir. Bu sebeple artan nüfusumuzun; sosyal alanlar, sağlık, sanayi, konut ve ulaşım gibi konularda ihtiyacını karşılamak her geçen gün artan bir önem arz etmektedir. Sakarya Büyükşehir Belediyesinde göreve geldiğimiz günden bugüne hayatın her alanında şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehrimizin gelişimini, kalkınmasını, büyümesini sağlayan projelerin yanında hemşerilerimizin günlük hayatını doğrudan kolaylaştırmak için yollarımızda asfaltlama çalışmalarımız, park-bahçe çalışmalarımız devam etmektedir.

Hemşerilerimizin rahat, konforlu, huzur içerisinde yaşaması için ihtiyaç duyulan her noktada çalışmalarımıza son sürat devam etmekteyiz Vatandaşımızın seyahat konforunu sağlamak ve ulaşımda daha iyi bir seviyeye ulaşmak için önemli bir adım attık, ulaşımda hedefimiz maksimum memnuniyet” şeklinde konuştu.

 

“27 şoför, 18 otobüs ve bir greyder kazandırdık”

27 şoför, 18 otobüs ve 18 buçuk tonluk bir greyderle filonun güçlendiğini kaydeden Yüce, “Otobüs filomuzu geliştirmek amacıyla kadromuza 27 genç şoförümüzü daha dâhil ettik. Tüm otobüs şoförlerimize, eylül ayı itibariyle psikolojik danışmanlar eşliğinde, ‘iletişim becerileri’, ‘stres yönetimi’, ‘öfke kontrol teknikleri’, ‘araç kullanımı’ ile "duygusal tutum ve davranışları’ içeren, 15 gün süreli eğitimleri başlatıyoruz. Ayrıca ileri sürüş teknikleri ve Seviye 3 Eğitimleri vererek güçlü bir şoför kadrosu oluşturuyoruz. İçinde kliması, güvenlik sistemi, engelli bireylerimizin ve bisikletlerin taşınmasına uygun, kaliteli ve konforlu 18 Otobüsü belediye filomuza kazandırdık. 2022 model 12 metrelik Procity (prositi) model otobüslerimiz ile toplu taşıma alanında gençleşiyor ve güçleniyoruz. Otobüslerimizin toplam maliyeti ise 47.250.00 TL’dir” dedi.

 

“Daha iyi bir seviyeye ulaşacağız”

Başkan Yüce, yolların bakım ve onarım işlemlerinin hızlandırılması için araç sayısının artırıldığını anlatırken, “Hemşerilerimizin seyahat boyunca güzel vakit geçirmeleri, daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi için aldığımız toplu taşıma araçları ile birlikte ulaşımda çok daha iyi bir seviyeye geleceğiz inşallah. Bunun yanı sıra çalışmalarımızda kullanılmak üzere 3.100.000 TL’lik son model 18,5 tonluk 1 Greyderi de belediye filomuza kazandırdık. Böylece yollarımızın yapım ve onarımını daha hızlı şekilde yapacağız. Filomuzda şuan da toplam 8 Greyder, 42 adet damperli kamyon mevcut. 2 adet aracımızda ise 500.000 TL değerinde üst yapı yenilemesi yapılarak alt yapı ve heyelan taşları nakli için kapaklı dampere çevrildi. Sakarya’mız için gerek altyapı gerek üst yapı gerek ulaşımda hemşerilerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yüce, lansmanda direksiyona geçerek otobüs kullandı. Araçta yolculuk yaparken vatandaşlarla sohbet eden Yüce, gazetecilere bilgi verdi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR