Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:30

CHP İl Başkanı Oğuz Can CUROĞLU'dan Sert Açıklama geldi "EMEKLİYE VERİLEN ZAM SADAKA BİLE ETMİYOR"

BAŞKAN CUROĞLU: EMEKLİYE VERİLEN ZAM SADAKA BİLE ETMİYOR Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, emeklilerin açlığa ve sefalete mahkum edilmeye devam edildiğini belirterek verilen zammın müjde gibi duyurulmasına tepki göstererek, “Emekliye verilen zam sadaka bile etmiyor” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2024 10:11
CHP İl Başkanı Oğuz Can CUROĞLU'dan Sert Açıklama geldi

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Son yıllarda ekonomide yaşanan bozulmadan en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu ifade eden Başkan Curoğlu, “22 yıldır ülkeyi yönetenler bir kez daha emeklinin hakkını çaldı. Açlık sınırı 14 bin 431 lira, yoksulluk sınırının ise 47 bin 009 lira olduğu bir ülkede emekliler 10 bin liraya mahkum edildi. Bu parayla emeklinin kirasını, faturalalarını ve en temel ihtiyacı olan gıdasını alması mümkün değildir. Emekli yine açlığa ve sefalete mahkum edildi. Emekliye 10 bin lira verenlerde ne utanma ne de vicdan vardır. Market ve pazarlardaki fiyatlar el yakarken emeklinin bu parayla geçinebileceğini düşünmek emekliyi görmezden gelmek demektir. Bu hayat pahalılığında bu yılı emeklilik yılı yerine açlık yılı ilan edilseydi daha isabetli bir karar olurdu. Emekliler bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Ülkeyi yönetenler emeklinin yıllarca çalışıp kazandığı alın terini çalmıştır. “ dedi.
ADALETSİZLİK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
10 bin lira alan bir emeklinin mecburen geçinmeye devam etmek için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Curoğlu, "Emeklilerimizi rahat bir yaşam sunmamız gerekirken emekliler hayat mücadelesine devam etmek zorunda kalıyor. Adaletsizlik büyümeye devam ediyor. Yapılan artış sadaka bile etmiyor.” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR