Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:55

CHP Isparta'da Atakan Yazgan Tartışmaları.!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta'da aday adaylığı süreci, parti içinde tartışmalara neden oldu. İş insanı Atakan Yazgan'ın son anda aday adaylığına başvurmak ve CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un bu adaylığı açıktan desteklemesi, parti tabanında rahatsızlık yarattı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-01-2024 10:26
CHP Isparta'da Atakan Yazgan Tartışmaları.!

Yazgan'ın aday adaylığını duyurduğu konuşmada "Ailemi ikna ettim ve geldim aday adayı oldum" demesi, partililer arasında "kendisini partinin üstünde gören bir zihniyet" eleştirilerine yol açtı. Parti tabanından birçok üye, İl Başkanı Vedat Şenol'un, Yazgan'ı desteklemesinin arkasındaki nedenlerin açıklığa kavuşturulmasını talep ediyor.

Ayrıca, Atakan Yazgan'ın IGC Soner Toros Basın Merkezi'nin açılışına "Atakan Yazgan - Isparta Belediye Başkanı Adayı" yazılı çiçek göndermesi, aday adaylığı sürecinin henüz sonuçlanmamış olmasına rağmen adaylığını ilan etmesi olarak yorumlandı ve partide tartışmalara sebep oldu.

Bu durum, Yazgan'ın partiyi yeterince tanımadığı ve parti içi demokratik süreçlere saygı göstermediği şeklinde algılandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Parti Meclisi adaylığını açıklamadan Atakan Yazgan’ın adaylığını ilan etmesi parti  karar alma süreçlerini yok sayarak, yalnızca il başkanının desteğiyle hareket ettiği yorumlarına neden oldu.

İl ve ilçe yoklamasında Atakan Yazgan çıkmıştı lakin genel merkezin yaptığı anketlerde Yazgan'ın alt sıralarda yer aldığı bilgisinin konuşulması, aday belirleme sürecindeki karmaşayı gözler önüne serdi.

Yazgan'ın kullandığı iddia edildiği “CHP üyesi olmadım, aday yapıldığım zaman üye olurum" şeklindeki söylemleri, partiye uzun yıllar emek vermiş üyelerin tepkisini çekti.

Atakan Yazgan'a, CHP üyeliği konusunda net bir açıklama yapması çağrısında bulunuyoruz. Birde kendi sosyal medyasında aday adaylığı ile ilgili paylaşalım yapmamasının özel bir nedeni merak eden partililer için bir açıklaması olacak mi ? Isparta CHP'de yaşanan bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.  

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR