Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 06:47

CHP SAKARYA İL KADIN KOLLARI BAŞKANI AZİZE CEROĞLU'NUN 100.YIL KONUŞMASI

CHP Sakarya Kadın Kolları İl Başkanı Azize Çeroğlu'nun Cumhuriyet'in 100.yılı hakkında yaptığı konuşma aşağıdaki gibidir. KKMYK ve Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıldönümü vesilesiyle önemli bir açıklamada bulundu. Çeroğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun ve laikliğin kadınlar için büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:

SİYASET
Giriş Tarihi : 28-10-2023 14:14
CHP SAKARYA İL KADIN KOLLARI BAŞKANI AZİZE CEROĞLU'NUN 100.YIL KONUŞMASI

"Cumhuriyet, Türkiye'nin modernleşme yolundaki en önemli adımlarından biridir ve 29 Ekim, Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümünü coşkuyla kutladığımız bir gündür. Cumhuriyet, toplumun her kesimine eşit haklar ve fırsatlar sunarak, kadınlarımızın da toplumsal hayatta daha aktif bir rol oynamasının kapılarını açmıştır. Bu nedenle, Cumhuriyetin kuruluşu kadınlar için büyük bir dönüm noktasıdır."


Aynı zamanda laikliğin de Cumhuriyetle birlikte Türkiye'nin temel ilkelerinden biri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Çeroğlu, "Laiklik, din ve devlet işlerinin ayrılmasını sağlayarak toplumsal çeşitliliği ve farklı inançları koruma altına alır. Bu da özellikle kadınların kendi inançlarına özgürce sahip olmalarını ve eşitlikçi bir toplumda yaşamalarını destekler" dedi.


Azize Çeroğlu, “Kadınların Cumhuriyetin kazanımlarıyla daha fazla özgürlük ve eşitlik elde ettiğini ifade ederek, "Cumhuriyetin 100. yılında kadınlar olarak, bu değerlere daha fazla sahip çıkmalı, laiklik ilkesini ve Cumhuriyeti korumalıyız. Kadınlar, toplumun teminatıdır ve eşitlikçi bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.


Cumhuriyet’in temellerinde eşit emeği olan isimler, Halide Edip, Gördesli Makbule, ardından Bahriye Üçoklar, Türkan Saylan gibi büyük insanların anıları, bize her zaman yol göstermeye devam edecektir. Son yıllarda ulusal bayramlarımızın sevincini yaşamamıza engel olmak isteyenler, bilmelidir ki ulusal bayramlar, halkın kendi tarihine saygı gösterdiği ve onurlandığı günlerdir. Bizler, en zor koşullarda bile başımızı dik tutacak, umutlarımızı canlı tutacak ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR