Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 12:24

CHP'Lİ ADAY ADAYI YENER AKPINAR: 12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

DİKİLİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan Aday Adayı Yener Akpınar,” Dikili'de büyük bir alan tarım OSB alanı olarak ayrılmış bölgedir. Bununla ilgili olarak İzmir Valiliği bünyesinde bir birlik kurarak tarım OSB'nin işletilmesini sağlamak en önemli amacımızdır. Eğer bu projemiz hayata geçerse yaklaşık 12 bin kişiyi istihdam sağlayacağımızı öngörüyoruz” dedi.

gundem
Giriş Tarihi : 12-12-2023 18:15
CHP'Lİ  ADAY ADAYI YENER AKPINAR: 12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanı ve il, ilçe meclis üyesi olmak isteyen aday adayları başvurularını siyasi partilere yapmaya devam ediyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesi aday adayları başvuruda bulundukları yerlerde aday olmak için kolları sıvadılar. Son günlerde ‘değişim’ rüzgarının estiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Belediye Başkanlığı için 2 bin 714 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak görülen İzmir’de henüz Büyükşehir Belediyesi için ortak bir isimde yoğunlaşmaz iken, İzmir’in ilçelerinde belediye başkan adayı olmak için aday adayları projelerini vatandaşlara anlatmak için sahalara inmeye başladı. İzmir’e yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta bulunan Dikili ilçesi için mevcut Başkan Adil Kırgöz’ün yanı sıra yedi aday adayı başkan adayı olmak için başvuruda bulundu. Son günlerde basında çıkan otogar eksiliği ve çöp haberleriyle gündeme gelen Dikili için kıyasıya bir yarış hâkim. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dikili Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuran Serbest Mali Müşavir Yener Akpınar, Mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz yeniden aday gösterilirse Dikili’yi kaybedebileceklerini ve vatandaşların Adil Kırgöz’e tepkili olduğunu söyledi.

DİKİLİ YETERİ KADAR HİZEMET ALAMIYOR

İzmir Dikili’den Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Yener Akpınar”, Dikili'nin geçmişten bu zamana kadar Cumhuriyet Halk Partimizin tabanına hitap eden, sol fraksiyon emekçilerinin bu bölgede yaşamasından dolayı ve eski Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven’den sonra başkanlığa gelen kişilerin yeteri kadar hizmet yapmamasından dolayı aday adayı olmaya karar verdim. Aynı zamanda günün şartlarına ayak uydurularak, teknolojiden faydalanarak Dikili’nin önünün açılmasına karar verdim. Yanı başındaki Ayvalık’ın gerisinde kalmasından dolayı ve İzmir merkeze uzak olmasının yanı sıra yeteri kadar hizmet alamamasından ötürü aday adayı olmaya karar verdim. Dikili'nin önünü açmak, ferahlatmak, turizm açısından geliştirmek, sağlık turizmini aktif etmek ve yeni projelerle Dikiliyi farklı bir boyuta taşımak için aday olmaya karar verdim” dedi.

 

‘KONUT PROBLEMİ HERKESİ ETKİLİYOR’

Dikili'nin en büyük probleminin konut problemi olduğunu söyleyen Akpınar,” Konut probleminden dolayı bugün Dikili’ye gelen memurlar konut yetersizliğinden kiralık ev bulamıyor. Ayrıca Dikili’de iş sahaları ve istihdam alanları yok. Bunun yanı dışında Dikili’de otopark sorunu var. Bundan dolayı kaldırımlar araçlar tarafından işgal ediliyor. Özel durumu olan vatandaşlarımız bu durumdan olumsuz bir şekilde etkileniyor. Dikili’nin ana caddeleri temiz fakat arka sokakları bakımsız durumdadır. Kendi haline terk edilmiş birçok alanı var. Bu anlamda da öncelikli olarak ilk projemiz otopark ve şehrimizin

güzelleşmesini sağlamak için çalışacağız. Sokakların ve kaldırımların iyileştirilmesi, bina cephelerinin iyileştirilerek güzel bir tatil kasabası haline getireceğiz. Anlattığım bu sorunları ben de Dikili’de yaşayarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘OTOGARIN OLMAMASI BÜYÜK BİR PROBLEM’

Akpınar,” Dikili’de diğer bir sorun ise imarla ilgili problemlerdir. Vatandaşlarımız ruhsat alamıyor ve inşaatlar yapılamıyor. Bu yüzden yeni yerleşim alanları açılamıyor. Bu sorunları Dikili’nin merkezinde yaşayan herkes biliyor. Dikili'de yaşayan vatandaşlarımız bize Dikili’nin gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini söylüyor. Bir de Dikili’nin en önemli problemi otogar problemidir. Dikili gibi bir bölgede yazın nüfusunun 1 milyona geldiği yerde otogar yok. Dikili’ye gelen yolcu otobüsleri yolcularını cadde üzerinde indirmek zorunda kalıyor. Dikili'de caddeler dar olduğu için trafik de sıkışıyor ve bir kaos ortamı oluşuyor bu sorunları çözmek için kollarımızı sıvadık. Bu sorunların giderilmesi için muhakkak bir otogarın ve birden fazla otoparkı açılması gerekiyor. Pazar yerlerinin revize edilmesi ve köylü pazarının aktif hale getirilmesinin şart olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Dikili’de turizmi de canlandırmamız gerekiyor. Çünkü Dikiliyi insanlar sadece yazlık bir yer olarak kullanıyor. Diğer bir sorunumuz ise sahilin bakımsızlığı ve düzensizliği gibi sorunları çözmemiz şart görünüyor. Çünkü insanlar sahillere gittiği zaman basit ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Dikili Belediyesi ise bu sorunları çözmek yerine topu başka kurumlara atıyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu yönetim anlayışı ile Dikili gelişmedi. Biz göreve gelirsek çözüm odaklı hareket edeceğiz” diye belirtti.

‘DİKİLİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Dikili’de değişimi iki kulvarda ele almaları gerektiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan Aday Adayı Akpınar,” İlk olarak yereldeki değişim, ikinci olarak ise yönetimsel olarak değişimi ele almalıyız. Yereldeki değişim olarak projelerimizle Dikili’nin kaderini değiştireceğiz. Dikili'nin can damarı olarak bilinen limanda kum ve hafriyat taşınıyor. Bu limanın yerine yolcu taşıyan gemilerin ve yatların gelmesi gerekiyor. Çünkü bu yat ve gemiler gelirse buradaki esnafımızın yüzü de gülecek. Ekonomilerine can katacak. Özellikle kış aylarında Dikili’de akşam 6'dan sonra hayat bitiyor. Herhangi bir eğlence mekânı yok. Vatandaşlarımız çocuklarını bir yere götüremiyor. Gençlerimizin oturacağı sohbet edeceği alanları yok. Bu alanların olmamasından dolayı gençlerimiz kötü alışkanlıklara doğru yöneliyor. Dikili'de gençlerimize yönelik sosyal projelerin olması gerekiyor” diye konuştu.

 

‘MEVCUT KAYNAKLARI DÜZGÜN KULLANARAK DİKİLİYİ GELİŞTİRECEĞİZ’

Akpınar,” Dikili’de yaşayan vatandaşlarımızın diğer bir temel isteği ise hamam ve sauna gibi alanların açılmasını istiyorlar. Bunun gibi temel alanların olmaması Dikiliyi geriye götürüyor. Dikili gibi bir bölgede sıcak suyun ve jeotermal kaynaklarının olmasına rağmen hamam gibi, sauna gibi faaliyetlerin, işletmelerin olmaması bizleri gerçekten üzüyor. Biz göreve geldiğimizde istenilen ihtiyaçları projelerle ivedilikle yerine getireceğiz. Mevcut yönetim bu ihtiyaçları paramız yok diye yerine getirmiyor. Biz göreve geldiğimiz zaman değişimi buradan başlatacağız ve mevcut kaynaklarımızı düzenli kullanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Mevcut belediye başkanımızın değişmesi konusunda ise Çandarlı ve Dikili’de yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi seçmenleri ‘mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz

tekrar aday gösterilirse oy vermeyeceklerini’ belirtiyorlar. Eğer mevcut belediye başkanımız aday gösterilirse Dikili’yi kaybetmemize neden olabilir. Bundan dolayı partimizin yetkilileri aday adaylarını analiz ederken iyi analiz etmesi gerekiyor” diye belirtti.

‘12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYABİLİRİZ’

Akpınar,” Sağlık turizmini Dikili’de yatırımlarla ön plana çıkaracağız. Dikili’de yaşlı bakım merkezi, spa merkezleri, termal oteller gibi yerler açarak istihdam alanları yaratacağız. Dikili'de büyük bir alan tarım OSB alanı olarak ayrılmış bölgedir. Bununla ilgili olarak İzmir Valiliği bünyesinde bir birlik kurarak tarım OSB'nin işletilmesini sağlamak en önemli amacımızdır. Eğer bu projemiz hayata geçerse yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edileceği görülüyor. Bunların hayata geçmesi için de merkezi hükümetten destek almamız şart. Bunun dışında kadın kooperatifi ve tarım kooperatifi kuracağız. Özellikle Dikili’de yaşayan kadınlarımızın evlerinde ürettikleri el emeklerini hem kendi ekonomilerine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için kooperatiflerimizi ivedilikle hayata geçireceğiz. Bu konuda öncülük yapmak istiyoruz. Tarım kooperatifinde ise doğrudan olarak çiftçimizden üreticiye, ürettikleri malları ulaştırarak hem çiftçimizin mağduriyetini önüne geçmek hem de Dikili’de yaşayan vatandaşlarımızın ve çevre halkımızın daha uygun fiyatlarla ürünlerin alınmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

‘KÜLTÜR YOLU PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Akpınar,” Dikili’nin hemen yanı başında bulunan sanayi sitesi bakımsız bir biçimde duruyor. Bu sorunun farkındayız ve çözeceğiz. Aynı zamanda çocuklarımıza kırtasiye ve burs desteği sağlayacağız. Dikili’nin arka sokaklarının tamamının süslenmesi ve temizlenmesi gerekiyor. Dikili bölgesi deprem gerçeği gerçeğiyle karşı karşıya olan bir yer. Dikili'de deprem uyarı merkezi kuracağız. Dikili'de bulunan binalarda deprem analizi yapmamız gerekiyor. Bergama’ya da yakın olduğumuz için Bergama ile birlikte bir kültür yolu projesini hayata geçireceğiz” dedi.

DİKİLİ İÇİN DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Akpınar son olarak,” Dikili’de artık değişim zamanının geldiğini söyleyebilirim. İstenilen değişim şu an yapılabilir. Dikili’de yaşayan vatandaşlarımdan değişim için elini taşın altına koymasını rica ediyorum. Dikiliyi hep birlikte el ele, kol kola, yönetelim diyorum” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR