Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:23

Çıraklık Eğitiminin Efsane İsmi Ahmet Kardaş Emekli Oldu.

Öğretmenlik mesleğinde 41 yılını dolduran Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Kardaş için meslektaşları tarafından muhteşem bir veda gecesi düzenlendi. Sakarya eğitim camiasında çıraklık eğitimi denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Ahmet Kardaş 1983 yılında Şişli Hamza Saruhan Mesleki Eğitim Merkezinde başladığı öğretmenlik mesleğinde 1987-1992 yılları arasında İzmit Mesleki Eğitim Merkezinde, 1992-2023 yılları arasında ise Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezinde görev yaptı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-06-2023 11:42
Çıraklık Eğitiminin Efsane İsmi Ahmet Kardaş Emekli Oldu.

MEB tarafından 1992 yılında kurulan Adapazarı Çıraklık Eğitim Merkezinin ilk öğretmenlerinden olan Ahmet Kardaş, sonraki yıllarda ismi Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi olan okulundan başarılarla geçen gurur dolu 41 yılın sonunda emekliye ayrıldı.

Gecede bir konuşma yapan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Gökyokuş farklı bir insan olarak tanımladığı Ahmet Kardaş için; “Güvenilirliğiyle, babacan tavrıyla, kucaklayışıyla, renkli kişiliğiyle saygı ve sevgi kavramlarını beraber duyduğumuz ender şahsiyetlerden biridir Ahmet Hocamız. Karşılık beklemeden kim iyilik yapar diye sorduğumuzda ilk aklımıza gelen kişidir Ahmet Hocamız. İyi ki birlikte görev yapmışız. Böylesine güzel ve değerli bir insanı, eğitimciyi tanımaktan, meslektaşı olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz.” dedi.

Bugüne kadar sayıları binleri aşan çırak ve ustanın yetişmesinde büyük emeği olan Ahmet Kardaş her zaman büyük değer verdiği ailesiyle birlikte katıldığı emekliliğe başlangıç gecesinde duygusal anlar yaşarken, hayatına anlam katan tüm sevdiklerine çok teşekkür etti.

Gecenin sonunda Ahmet Kardaş'la bol bol hatıra fotoğrafı çektiren meslektaşları çok sevdikleri ağabeylerinden ayrılacak olmanın hüznünü yaşarken, emeklilik yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur dileklerini ilettiler.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR