Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:20

Coşkun Bakırtaş; Türkiye Yüzyılını yaşayacak ve yaşatacak nesiller yetiştirme noktasındaki en önemli paya sahiptir

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri devam ediyor. Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Karasu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kırksekiz, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-12-2023 11:01   Güncelleme : 06-12-2023 11:06
Coşkun Bakırtaş; Türkiye Yüzyılını yaşayacak ve yaşatacak nesiller yetiştirme noktasındaki en önemli paya sahiptir

DENEYİM PAYLAŞIMI

“Metaverse” konulu söyleşide eğitim-öğretim süreçlerinin teknolojiyle harmanlanarak daha iyi bir öğrenme ortamı oluşturmanın hedeflendiği, bilimsel bilginin küçük yaşlarda nasıl elde edilebileceği, deneysel ve gözlem yoluyla elde edilen bilgilerin güvenilirliği ve geleceği şekillendirmedeki etkisine değinen Kıksekiz; deneme yanılma sonucu elde ettiği deneyimlerini de paylaştı.

SANAL GERÇEKLİK

Örneklerle konuya dikkat çeken ve anlaşılmasını kolaylaştıran Kırksekiz; hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerle öğrencilerin sanal ortam ve sanal gerçeklik kavramlarıyla karşılaşacağını, işin mutfağına girdikleri zaman sanal gerçeklik gözlükleriyle alışveriş ve satış yapabileceklerinin de bilgisini verdi.

BİLİMLE ERKEN TANIŞMA

Adapazarı İmam Ortaokulu Müdürü Eyüp Kotan: Bilim Söyleyişleri etkinliklerinin bilimsel bilgiye erken ulaşma ve öğrenciyi doğru bilgiye yönlendirme ve öğrencinin bilgi üretmesini kolaylaştırma noktasında çok önemli olduğunu belirterek projeye rehberlik eden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Vildan Ünal’ a emekleri adına teşekkür etti.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında yapılan çalışmaların küçük yaşlarda atılacak temeli sağlamlaştırma, doğru ve gerçek bilgiye ulaşmayı kolaylaştırma ve öğrenci üretkenliğine fırsat sunma noktasında çok değerli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; doğru bilgiyi alanında uzman kişiden öğrenmenin, soru-cevaplarla zihindeki belirsizlikleri netleştirme fırsatı bulmanın öğrenciler adına büyük bir imkân olduğunu ekleyerek Dr. Öğr. Üyesi Ali Kırksekiz’ e, emeği geçenlere teşekkür etti ve “Bilimsel çalışmalar, Türkiye Yüzyılını yaşayacak ve yaşatacak nesiller yetiştirme noktasındaki en önemli paya sahiptir.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR