Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 03:47

Deprem Sakarya'da da halkı sokağa döktü!

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bu sabah saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildi. Depremin ardından artçılar devam ederken, bölgede büyük panik yaşandı. Evlerinde uykuda depreme yakalanan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. AFAD, deprem sonrası meydana gelen elektrik kesintilerinin kontrol amaçlı olduğunu açıkladı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 23-11-2022 13:48
Deprem Sakarya'da da halkı sokağa döktü!

FAD’dan alınan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Ankara ve Sakarya’da şiddetli şekilde hissedildi.

AFAD BÖLGEDE
Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bir deprem daha meydana geldi. Bunun ardından AFAD’dan yapılan bir diğer açıklamada, “Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” denildi.

SAKARYA AYAKTA!..

Depremin büyük ölçüde hissedildiği Sakarya’da, panik halinde cadde ve sokaklara çıkan vatandaşlar, çok korktuklarını ifade etti. Evlerine girmeye korkan vatandaşlar dışarıda sabahlarken, herhangi bir can kaybı olmayışı teselli oldu.

AKAN SOYLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Depremle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birkaç ahır yıkılması dışında olumsuz bir durum yok. 112’lerden aldığımız bilgilerde ve ihbarlarda şu ana kadar herhangi olumsuz bir bilgi yok. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı evlerde eşyaların düşmesi sonucu küçük yaralanmalar söz konusu. Şu ana kadar Gölyaka’da tarafımıza ulaşmış bir can kaybı yok. Taramalar yapıldı, olumsuz bir bilgi henüz yok. Artçılar devam ediyor. Şu ana kadar 21 artçı deprem oldu, en büyüğü 4.2. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

DÜZCE VALİSİ: EKİPLER SAHADA

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR HABER YOK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce’de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz” dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL’DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce depremi sonrası yaptığı açıklamada, “Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun” dedi.

MANSUR YAVAŞ: KÖTÜ HABER YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü Haber almadık” diye konuştu.

FISILTI HABERLERİ; Levent BAYRİ

SAKARYA VALİSİ KALDIRIM’DAN İLK AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada “Düzce Gölyaka’da, saat 04.08’de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından ilk belirlemelere göre İlimizde herhangi bir hasar veya olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Tüm Vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

Sakarya’da okullara bir gün ara verildi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehirdeki tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Valisi Kaldırım, Düzce2de meydana gelen ve Sakarya’da etkili olan deprem nedeniyle tedbir amaçlı şehirdeki tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Vali Kaldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim – öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.”

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR